За крај београдског циклуса нова победа црвено-белих

96

Паклени ритам се наставио, али су и црвено-бели наставили да ређају победе. У невероватрном ритму утакмица, пренатрпаном календару који је носио чак седам утакмица у само 17 дана Црвена звезда је уписала пет победа. Као домаћин у Београду задржали су епитет непобедивих.

Фенербахче, Басконија, Реал Мадрид, Макаби и на крају СЦ Дерби нису могли да освоје тврђаву ”Александар Николић”. У 22. колу АБА лиге задржане су старе навике и гости из Подгорице су савладани резултатом 94:84.

Бриљирао је Никола Калинић који је за мање од 20 минута на паркету убацио 23 поена (четири тројке из шест покушаја). Пратио га је Огњен Добрић који је уписао 18 кошева уз такође четири тројке, а сјајне роле су имали и капитен Бранко Лазић који је убацио 11 поена, од тога две и можда најбитније тројке, као и Лука Мирровић који је меч завршио са 11 поена и девет скокова.

Овом победом Црвена звезда је заокружила београдски циклус. Већ у петак Црвена звезда има вероватно и најтеже гостовање у Европи, лидеру Евролиге Барселони.

Почетак утакмице обележио је брз ритам, али и добро шутерско расположење гостију који су захваљујући прецизном шуту са дистанце држали резултатски прикључак. Ипак, да црвено-бели оду на прву паузу са осетнијим вођством побринуо се Лука Митровић који је атрактивном тројком уз звук сирене донео пет поена предности Црвеној звезди – 24:19.

У наставку игре изабраници Дејана Радоњића су увели утакмицу у ритам који њима одговара. Добра одбрана, игра у транзицији и веома добра решења у нападу били су рецепт да разлика константно расте. Она је дошла до чак ”плус 16” када је Огњен Добрић погодио слободно бацање, а управо су његова и тројка Николе Калинића повисиле предност црвено-белих до тако убедљиве разлике (43:27).

Није се дуго чекало док црвено-бели нису дошли до највећег вођства на мечу, а њега је креирао поново расположени Калинић који је новом тројком на семафор уписао 50:33. Међутим, мотивисани гости су успели да до краја четвртине направе серију 10:2 и смање разлику на девет поена пред полувреме (52:43).

Црвена звезда је добром одбраном у наставку градила пут ка убедљивој победи. Гости су девет минута игре постигли свега седам поена и логичан след околности било је да разлика досегне највећих 19 поена – 69:50. Две тројке гостију из Подгорице, једна срећна о таблу смањиле су вођство црвено-белих пре четврте четвртине (69:56).

Наставила се серија СЦ Дерби и у наставку, али је Бранко Лазић погодио тројку након украдене лопте и одбио налет ривала – 72:60. Међутим, црвено-бели су испали из нападачког ритма и нису успели још увек да сломе отпор ривала па су гости пришли на четири поена заостатка новом серијом од две тројке Едвардса (77:73). Никола Калинић је преузео одговорност и прекинуо серију ривала, а надовезао се Лука Митровић са два прецизна слободна бацања (81:73).

Нил и Лазић су разменили тројке, а потом су погађали Добрић и Калинић који су и били најбољи стрелци на мечу. Они су трасирали пут до мирне завршнице – 89:79. А, када би Нил погодио још неку тројку из тешке ситуације ту би био капитен Лазић да својим прецизним шутем стави тачку на меч.

Црвена звезда мтс – СЦ Дерби 94:84 (24:19, 28:24, 17:13, 25:28)

Црвена звезда мтс: Лазаревић 4, Волтерс 9 (5ас), Давидовац 4, Митровић 11 (9ск), Лазић 11, Калинић 23, Добрић 18, Симоновић 5, Ивановић 5, Марковић, Вајт 2, Кузмић 2.

Дејан Радоњић:

– Студентски центар је одиграо још један добар меч ове сезоне. Као што сам и рекао у најави иако су дебитанти они су пуно показали, а то су показали и вечерас. Ми смо покушавали у одређеним тренуцима да градимо резултат, било је момената када је та разлика била задовољавајућа. Екипа Студентског центра нам је читаво време дисала за вратом и није нам дала да растерећеније радимо неке ствари. Имали су добар проток лопте, играли су добро и шутирали су споља одлично. Било је потребно да направимо још један корак више да бисмо успоставили контролу над утакмицом и урадимо оно што нам је најважније, а то је да се победи меч.

Претходни текстСтанковић: Овако се освајају титуле
Следећи текстКадети петицом наставили сезону