Пораз Звезде у Новој Пазови

113

Рукометашице Црвене звезде доживеле су пораз у Новој Пазови од Младости резултатом 45:40 у 16. колу АРКУС лиге.

Црвено-беле су пружиле јак отпор у првом полувремену. Парирале су домаћим рукометашицама, а резултат на семафору се стално мењао, у корист једне, па потом и друге екипе. У 25. минуту Младост је успела да се „одлепи“ на четири гола предности , али су црвено-беле успеле да надокнаде, а онда и поведу са 20:19 када је Богуновићева постигла три гола. Ипак, у самој завршници првог дела игре домаће су успеле да стекну предност од два гола и са резултатом 23:21 се отишло на одмор.

Звездине девојке су покушвале да поново дођу до изједначења, али им љубимице домаће публике то нису дозволиле. Иако је Звезда пришла на само гол заостатка, у 38. минуту Младост је поново успела да стекне убедљиву предност. Овога пута дошле су до плус пет (31:26) и стечено вођство су успеле да сачувају до краја меча – 45:40.

Најефикаснија на мечу била је Исидора Богуновић са 11 постигнутих голова, међутим то није било довољно да наш тим забележи победу. Јелена Кострешевић и Андреа Бонер су уписале по 7, а Кристина Цвијановић 5 голова. Код домаћих су се истакле Јелена Булатовић са 10, Марија Којчић са 9, Јелена Кнежевић са 8 и Лепосава Глушица са 7 голова.

Ово је 15. пораз Црвене звезде која се налази на последњем месту АРКУС лиге са само једним бодом и борба за опстанак у елитном рангу такмичења је све тежа. У следећем колу црвено-беле дочекују екипу Бора.

МЛАДОСТ НП – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 45:40 (23:21)
Нова Пазова – Хала: ОШ Свети Сава. Гледалаца: 100. Судије: Данијела Сандо Ковачевић и Драгана Јаковљевић. Искључења: Младост 10, Црвена звезда 6 минута. Седмерци: Младост 6(4), Црвена звезда 4(3).

МЛАДОСТ НП: Максић, Мацура, Глушица 7, Поткоњак 2, Драгосављевић 5, Булатовић 10(4), Милосављевић, Шашић, Гајић, Станојевић, Ми.Којчић 4, Кнежевић 8, Бубања, Косановић, Ма.Којчић 9. Тренер: Славко Крњајац.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Нинковић, Петковић, Бонер 7, Ђурковић 1, Ђорђевић 2, И.Крћа 1, Јелић, Сташић, Цвијановић 5, А.Крћа, Видић, Богуновић 11(3), Зечевић 2, Кострешевић 7, Андрић 4. Тренер: Весна Бојковић.

Претходни текстПобеда црвено-белих за крај првог дела Суперлиге
Следећи текстСпартак – Црвена звезда Грундфос 29:30 (15:14)