У сусрет противнику – Нови Пазар

60

Фудбалери Црвене звезде сутра од 16 часова и 15 минута дочекују Нови Пазар на стадиону “Рајко Митић” у оквиру 26. кола Суперлиге Србије. Играчи које са тренерске позиције предводи млади стручњак Дејан Станковић ће покушати да забележе још једну првенствену победу након што су у претходној рунди савладали Вождовац на гостујућем терену са 3:0.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против Новог Пазара смо до сада одиграли 16 утакмица и забележили 14 победа уз реми и пораз, ипак, статистика каже да нам је увек неугодније било на гостовању, с обзиром на то да као домаћини имамо све тријумфе и то веома убедљиве.

Први меч против Новог Пазара наша Црвена звезда је одиграла у Купу Србије 28. октобра 2009. године у оквиру осмину финале Купа Србије. Тада је Звездин тим победио резултатом 1:0, голом центарфора Александра Јевтића.

Последњи дуел између Црвене звезде и Новог Пазара одигран је у септембру прошле године у оквиру 11. кола домаћег шампионата на гостујућем терену. Однели су тада убедљиву победу црвено-бели са 4:0, а у листу стрелаца уписали су се Александар Драговић, Секу Саного, Александар Катаи и Луис Диони који је погодио са беле тачке.

БУДИ ДЕО ЗВЕЗДЕ

Звезда је приредила посебно изненађење за све оне којима је црвено-бела боја у срцу. Поводом прославе 77. рођендана нашег клуба улаз на наш највећи стадион за дуел Црвене звезде и Новог Пазара ће бити бесплатан. Очекује нас сјајна атмосфера на Маракани зато дођите да подржимо наше првотимце у борби за шампионску титулу.

Сви навијачи нашег трофејног клуба који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце на стадиону “Рајко Митић”, моћи ће директан пренос утакмице 26. кола, између Црвене звезде и Новог Пазара да гледају на каналу Аренаспорт Премиум 1 са почетком у 16 часова и 15 минута, као и путем студија на Звезда ТВ-у, и истоименом Јутјуб каналу, који ће трајати преко три сата, а сви заљубљеници у црвено-беле боје ће бити у могућности да прате меч из више различитих углова.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на другој позицији у домаћем шампионату са 66 освојених бодова, два мање од лидера табеле. Црвено-бели су славили на 21 сусрету, три пута су ремизирали, док су доживели само један пораз, уз гол разлику 57:14. На отварању другог дела сезоне Звезда је савладала Чукарички на Маракани резултатом 3:0, а након тога наш тим је био бољи од нишког Радничког у Купу Србије после извођења једанаестераца (3:2). Потом су изабраници Дејана Станковића тријумфовали над Пролетером на гостујућем терену са 2:1, а одмах затим су славили 166. дербију и славили резултатом 2:0 где су освојили три важна бода у трци за шампионску титулу. Последњи дуел наш тим одиграо је против Вождовца на “Крову” где су црвено-бели момци однели рутинску победу са 3:0.

Нови Пазар заузима 16 место, тачније последњу позицију на табели у Суперлиги Србије. Освојили су укупно 18 бодова, где су славили на само три меча, девет пута су ремизирали, док су изгубили на чак 13 сусрета уз гол разлику 22:41. На четири последње утакмице у оквиру пролећног дела шампионата доживели су три пораза, а једном одиграли нерешено. Поражени су од Металца (1:0), Колубаре (2:1) и Радничким 1923 (1:0), док су одиграли 1:1 против нишког Радничког на гостујућем терену.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Један од најбољих појединаца у екипи Пазара до скоро је био предњи везни фудбалер Алмир Аганспахић који је појачао Чукарички у последњем прелазном року. Он је уједно био и најбољи стрелац тима са седам погодака, а титулу најефикаснијег играча Новог Пазара наследио је Бојан Чечарић који је ове сезоне погођао мрежу три пута. Крилни нападачи Лука Ратковић, Стефан Димић и Немања Младеновић су стали до бројке од два постигнута гола. Тренутно титулу најбољег аистента има десни бек Никола Влајковић који је у пет наврата проиграо своје саиграче за гол. На голу је тренутно стандардан Лука Кукић који је из Зрињског у зимском прелазном року дошао у Пазар. Од бољих играча свакако треба споменути капитена и дефанзивног везног играча Мирзу Делимеђаца, као и Ибрахима Мустафу позајмљеног играча нашег тима који се налази у сјајној форми и пружа одличне партије у дресу Новог Пазара. Шеф стручног штаба Новог Пазара јесте Томислав Сивић.

СУДИЈА МЕЧА

Главни судија на мечу између Црвене звезде и Новог Пазара биће Павле Томић, а помоћници су му Атила Хармат и Милош Караџић. У ВАР соби седеће Милан Митић и Милован Ристић. Четврти арбитар ће бити Никола Радаковић, а делегат меча јесте Миодраг Радаковић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Недеља:

-14:30 Спартак – Партизан
-18:30 Војводина – ТСЦ

Понедељак:

– 14:00 Раднички 1923 – Металац
-16:00 Радник – Чукарички
-16:00 Напредак – Пролетер
-18:00 Раднички Ниш – Колубара

Уторак:

-16:00 Младост – Вождовац

Претходни текстЗвездини рођендани гарантују пуне трибине
Следећи текстКошаркаши Црвене звезде мтс гостују Партизану