Кошаркаши Црвене звезде мтс гостују Партизану

89

Кошаркаше Црвене звезде мтс у врло згуснутом календару након утакмица са Фенербахчеом и Басконијом у Евролиги, за крај ове недеље очекује и градски дерби са екипом Партизана НИС.

Утакмица 21. кола регионалног такмичења игра се у недељу од 18.30 часова у хали „Александар Николић“, а домаћин овог меча је екипа Партизана, тренутно другопласирана екипа на табели са скором 16-3, па и због те чињенице ова утакмица има епитет дербија рунде и досадашњег дела такмичења.

Наредни меч у регионалном такмичењу ( екипа Црвене звезде је прва на табели са скром 17-1) је само још један у низу врло тешких утакмица које црвено бели играју од краја фебруара, а та серија наставиће се већ у уторак и четвртак дуелима са Реалом (заостали меч Евролиге) и Макабијем.

Пред овај меч, тренер црвено-белих Дејан Радоњић каже: – Налазимо се у изузетно тешком распореду утакмица, а утакмице са Партизаном увек имају посебну тежину. Играмо овај меч пред њииховим навијачима који ће им сигурно пружити велику подршку. Мораћемо да одиграмо на задовољавајућем енергетском нивоу посебно што у оваквом распореду сваки тренутак морамо да користимо за опоравак и припрему утакмице и тежак распоред. Очекује нас сигурно тешка утакмица у којој морамо да одиграмо у дугим интервалима јако добро – рекао је тренер црвено-белих који ће о саставу који ће наступити у недељу одлучити на дан утакмице.

Капитен Бранко Лазић: – Очекује нас још један врло тежак мечу овој серији у којој се налазимо. Вечити дерби је увек специфична утакмица за коју не важи ни једно правило, нити положај на табели, тренутна форма. Свака утакмица је епизода за себе. Оно што знамо је да ће наш ривал сигурно изаћи на ову утакмицу врло мотивисан, играју пред својим навијачима. Ми смо ове недеље одиграли већ две врло захтевне утакмице, али ко год буде изашао на терен биће спреман, јер за ову утакмицу није потребан никакав додатни мотив. Потрудићемо се да одиграмо чврсту и добру утакмицу, па ћемо видети за колико ће то бити довољно – рекао је капитен црвено-белих.

Ово ће бити 46. дуел два тима у регионалном такмичењу, црвено-бели тренутно воде са 24-21 у победама, а у првом овосезонском дербију у регионалној лиги Црвена звезда је победила 71:56.

Црвено беле већ у уторак у хали Александар Николић од 19 часова очекује меч са Реалом у оквиру Евролиге.

Претходни текстУ сусрет противнику – Нови Пазар
Следећи текстСтанковић: Навијачи дођите да поздравите и видите Звезду