Звезда испустила победу против Јадрана

82

Ватерполисти Црвене звезде поражени су у првом мечу трећег турнира Премијер регионалне лиге, који се одржава у Загребу, од Јадрана из Херцег Новог – 9:11 (4:1, 1:1, 0:6, 4:3).

Није могао Дејан Савић да рачуна на Вељка Танкосића и Марка Радовића, у тим су се вратили Никола Рађен и Филип Гардашевић, али није могло ни да се наслути да после одличног првог полувремена уследи драстичан пад концентрације у трећем кварталу.

Јадран је повео преко Данила Радовића, а затим је уследила Звездина серија и голеада. По два гола Суботића и Басаре за 4:1 и крај прве четвртине, да би Суботић наставио серију и погодио за 5:1. Звездину серију и негативан пост Јадрана од близу 15 минута без гола прекинуо је Марко Петковић за 5:2 пред полувреме.

А затим нешто што је тешко било очекивати. Јадран је у трећем кварталу погодио шест пута, Звезда ниједном. Данило Радовић је погодио три пута заредом у кратком року, Јован Вујовић два, а Марко Петковић заокружио потпуни преокрет Новљана за 5:8!

Звезда је успела да се врати у последњој деоници и стигне до изједначења, два гола Ђурђића и Пјешивац за 8:8, али су Мартин Гардашевић и поново Марко Петковић погодили за 8:10. Басара је смањио на 9:10, Звезда се одбранила и имала пет секунди за последњи напад. Није погодио Суботић, али јесте голман Јадрана Дарко Ђуровић за крај невероватне утакмице и коначних 9:11.

Суботић и Басара су погодили по три пута, Ђурђић два, Пјешивац једном. Црвена звезда је поразом од Јадрана практично остала без шанси за пласман на Фајнал фор, које су сведене на минимум.

Противник у другом колу биће Нови Београд.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈАДРАН 9:11 (4:1, 1:1, 0:6, 4:3)
Загреб, базен
: ШРЦ „Младост“. Судије: Штампалија и Тиоцо (Хрватска). Искључења: Црвена звезда 0/4, Јадран 2/6. Петерци: Црвена звезда 2(2), Јадран 2(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Гајић, Ђурђић 2, Марковић, Суботић 3(1), Милојевић, Пјешивац 1, Басара 3(1), Рађен, Вукићевић, Гардашевић, Тртовић, Ивановић, Смиљевић. Тренер: Дејан Савић

ЈАДРАН: Дарко Ђуровић 1, Стевовић, Вучуровић, Обрадовић, Вујовић 2, Данило Радовић 3, Муришић, Гардашевић 1, Мускат, В.Радовић, Чарај, Петковић 3, И.Радовић, Свадовић 1. Тренер: Петар Радановић

Претходни текстВождовац – Црвена звезда 0:3 (0:1)
Следећи текстСтанковић: Да се породично, звездашки окупимо у недељу