Вождовац – Црвена звезда 0:3 (0:1)

79

Фудбалери Црвене звезде савладали су на гостовању екипу Вождовца резултатом 3:0, у оквиру 25. кола националног шампионата. Изабраници Дејана Станковића су наставили са добрима партијама, и рутински славили, и уписали нова три бода у походу на титулу. Звезда је повела голом Иванића, а предност је фантастичним голом из „слободњака“ повисио Александар Катаи. Коначан резултат поставио је Охи, голом у 66. минуту.

Вождовац – Црвена звезда 0:3 (0:1)

Стадион: „ФК Вождовац“.

Судија: Дејан Трифковић.

Стрелци: Иванић у 35, Катаи у 59 и Охи у 66. минуту.

Жути картони: Кеита, Ивезић (Вождовац), Ераковић (Црвена звезда).

Вождовац: Крунић, Миловић, Мијаиловић (од 82. Новаковић), Пантовић, Ајдиновић (од 62. Дамјановић), Стоисављевић (од 62. Машовић), Пуртић, Кеита (од 46. Ђуришић), Ћирковић (од 86. Милосављевић), Ивезић, Хајдин.

Резерве: Вукашиновић, М. Благојевић, Дамјановић, Станисављевић, Милосављевић, Новаковић, А. Благојевић, Бескорвајни, Ђорђевић, Ђуришић, Машовић.

Црвена звезда: Борјан, Пићини (од 70. Гајић), Драговић, Панков, Ераковић, Саного (од 70. Крстичић), Срнић, Иванић (од 82. Станковић), Катаи (од 82. Мотика), Павков, Охи (од 70. Бен).

Резерве: Гордић, Гајић, Гобељић, Ђурић, Крстичић, Станковић, Мотика, Бен, Радуловић, Живковић.

Од почетка утакмице, изабраници Дејана Станковића су силовито ка голу противника, па је тако већ у другом минуту виђена прва велика шанса. Катаи је одлично центрирао са левог бока, дубоко у казнени простор, где је највиши у скоку био Павков, који је главом сјајно шутирао под пречку, али је чувар мреже домаћих реаговао и уз крајње напоре спречио нашу екипу да дође до предности. Притисак наших првотимаца се наставио, па је тако и у 14. минуту виђено ново узбуђење. Охи је показао завидну брзину и сјајно истрчао контра напад, и пред казненим простором послао лопту до Иванића, који је са шеснаест метара шутирао, али је Миловић изблокирао његов ударац и послао лопту у корнер.

Три минута касније, виђено је ново узбуђење пред голом домаћих. Након гужве у петерцу, најбоље се снашао Катаи, који је из доста тешке позиције покушао да погоди ближи угао, међутим, лопта је завршила преко гола. Запретили су и домаћи у 19. минуту преко Пантовића, али је Борјан фантастично реаговао и одбранио. У 26. минуту, виђено је велико узбуђење. Катаи је пробио по десном боку и добро центрирао, а лопта се након неспретне реакције Миловића одбила ка голу, међутим пречка је спречила промену резултата. Већ у следећем нападу, запретио је и Иванић. Добро је изборио позицији на ивици шеснаестерца и шутирао Иванић у ближи угао, али је чувар мреже домаћих одбранио његов ударац.

Прилике наших фудбалера наставиле су да се ређају, па је тако у 32. минуту виђено ново узбуђење. Срнић је „упослио“ Катаија, који је са двадесетак метара „опалио“ ка голу, али је Крунић још једном одбранио. Притисак наших фудбалера исплатио се у 35. минуту. Вихорни Мирко Иванић је пробио по левој страни, ушао у средину и шутирао десном ногом, а лопта је на путу до гола закачила Ивезића и променила правац, довољно да заврши у мрежи, за потпуно заслужену предност наше екипе.

И након гола, црвено-бели су наставили да атакују ка голу домаћих, па је тако и у 39. минуту виђена још једна прилика. Пићини је добро прошао по десном боку и послао оштру лопту у „срце“ шеснаестерца, а до ње је први стигао стрелац водећег гола – Иванић, који је из прве „пуцао“ десном ногом, али је лопта отишла поред леве стативе.

Други део игре је отпочео доста мирније него први, а изабраници Дејана Станковића контролисали су дешавања на терену и пас игром настојали да створе озбиљнију прилику за гол. У 60. минуту виђено је ново узбуђење. Након што је главни арбитар досудио слободан ударац на око двадесет метара од гола, Катаи је преузео одговорност и стао крај лопте. „Гађао“  је дриблер из Србобрана преко живог зида, и у свом стилу „скинуо паучину“ на голу немоћног Крунића.

Добра игра нашег тима виђена је и у наставку, па је тако седам минута након Катаија у стрелце успео да се упише и Охи. Иванић је сјајно пробио по левом боку, ушао у казнени простор, и оштро центрирао на другу стативу, где се усамљен нашао управо норвешки интернационалац, којем није било тешко да са два метра спроведе лопту у празну мрежу, за великих 3:0.  У наставку је виђена мирна игра на обе стране, а наши фудбалери су смиреном пас игром привели утакмицу крају. Указао је Мистер шансу двојици младих фудбалера у финишу, па су тако Станковић и Мотика имали прилику да и на ово мечу стекну додатно сениорско искуство које ће им бити од непроцењивог значаја.

Претходни текстЗвездини кампови и ове године широм света
Следећи текстЗвезда испустила победу против Јадрана