„Sport Conference 2022“ – Традиција коју негујемо

56

Још једна дугогодишња традиција коју негујемо добила је свој наставак у 2022. години. Непосредно пред почетак АНГТ Марко Ивковић, одржан је „Sport Conference“. Још од 2014. године КК Црвена звезда мтс у оквиру турнира за јуниоре одржава радионицу са студентима. Ове године је место радионице било добро познато, дугогодишњи клупски партнер ’’Crown Plaza’’ угостио је менаџмент Црвене звезде и студенте Факултета за спорт Универзитета Унион – Никола Тесла.

Директор Црвене звезде Немања Васиљевић, директор маркетинга Јанко Станковић и комесар за безбедност Вук Стевановић имали су ту привилегију да из перспективе менаџмента клуба поделе искуство са студентима, пренесу начин рада и функционисање система Црвене звезде.

Немања Васиљевић је гооворио о развојном путу, значају мастера Евролиге који поседује и образовању у оквирима спортског система. Вук Стевановић је говорио о безбедносном аспекту утакмица и свим ’’малим стварима’’ које су неопходне да се одржи један спортски догађај на највишем нивоу. Јанко Станковић је говорио о сфери маркетинга, креативним и идејним решењима која су неопходна да Клуб досегне ниво који је један од предуслова за такмичење у најјачем европском такмичењу.

Менаџмент Црвене звезде био је у потпуности на располагању студентима за свако питање, а ова радионица је била и прва у сарадњи са Факултетом за Спорт која је обрађивала део области коју покрива студијски програм Менаџмент у спорту.

Такође, требало би истаћи да је модератор спортске конференције био уредник ТВ Студио Б Александар Симић, а специјалан гост новинарка и водитељка ТВ Арена Спорт Јована Гузијан. Они су заједно у делу посвећеном медијима поделили своје искуство чиме су и студенти који су изабрали пут спортског новинарства добили значајно искуство.

Све ово је био део теоретског дела радионице, а а практичан део био је резервисан за недељу и утакмицу Црвена звезда – Фенербахче. Била је то савршена прилика за студенте да директно учествују и прођу корак по корак организацију једне утакмице на највишем европском нивоу. Евролигашки спектакл није изостао, а кошаркаши Црвене звезде побринули су се да будући бруцоши напусте дворану у победничкој атмосфери. Искуство које су добили биће им сигурно значајно, а нема сумње да ће из програма Факултета за спорт изаћи нови стручњаци из области менаџмента у спорту.

Претходни текстТема дана | Звезда и Моцарт поклонили дресове клубу из села Шушњар
Следећи текстЗвездини оклопници пред полуфиналом ИХЛ лиге