Пораз у Дубровнику

89

Ватерполисти Црвене звезде поражени су у 10.колу Лиге шампиона у Дубровнику од домаћег Југа 17:11 (2:4, 6:2, 5:2, 4:3).

На дебију Дејана Савића, коме ће помоћник на клупи бити доскорашњи први тренер Александар Филиповић, црвено-бели су добро започели утакмицу, али су пали у финишу првог полувремена. Југ је на „грчки погон“ вођен до победе.

Дејан Савић није могао да рачуна на Николу Рађена, Марка Радовића и Филипа Гардашевића, који су још увек ван строја. Прилику за европски деби имао је млади Родољуб Гајић, који је искористио шансу и био најраспоженији у редовима Црвене звезде, уз Ивана Басару.

Одлична прва четвртина црвено-белих. Иако је Југ повео преко Папанастасијуа, који је био прецизан са пет метара, брзо су црвено-бели преокренули резултат головима Басаре и Вукићевића. На високом нивоу су били и Владимир Мишовић на голу са две сјајне интервенције, као и Звездина одбрана. Аргиропулос је изједначио на 2:2, а предност Звезде потврдили Гаврил Суботић и Родољуб Гајић, својим европским првенцем. У последњем нападу зицер Какарису је одбранио Мишовић.

И Црвена звезда и Југ су пропустили неколико прилика у другом полувремену, али су Дубровчани успели да се врате у меч у финишу. Слично каи и у првом мечу у Београду, после добре прве четвртине, уследио је пад. Зувела је смањио, узвратио је сјајним поготком Танкосић, да би после трећег искључења Тртовића, Лорен Фатовић био прецизан са пет метара, а Аргиропулос погодио за 6:5 и повратак домаћих. Попадић је био сигуран у другом периоду игре, са неколико одбрана давао самопоуздање својим саиграчима, али је Басара успео поново да га надмудри за 6:6. Папанастасију је погодио за вођство Југа пред полувреме, а велику прилику коју је пропустио Марковић, у последњим секундама казнио, уз доста среће, Какарис за 8:6.

Дубровчани су наставили да кажњавају Звездине промашаје и у наставку. После прилике Пјешивца (статива), искусни Маро Јоковић је продужио серију између две четвртине, а затим у контранападу надоградио Зувела за 10:6 и тиме практично потврдио победу. Млади Гајић је прекинуо серију Југа, али су после серије промашаја, Зувела и Папанастасију успели да погоде и одрже разлику свог тима. До краја четвртине погађали су Какарис и Милојевић на обе стране за 13:8 пред последњих осам минута.

У последњем кварталу, после неколико интервенција Мишовића и две стативе, Александрос Папанастасију је погодио за Југ на половини игре, а Гајић и Басара за Црвену звезду. Висок тријумф Дубровчана комплетирали су Штахор са два гола и у контранападу Фатовић.

Црвену звезду почетком марта очекује последњи турнир Регионалне лиге у Загребу (3-6.март), где ће се састати са Јадраном Царине из Херцег Новог, Новим Београдом, Младости и Будвом. Нашем тиму су потребне све победе, уз кикс сплитског Јадрана за пласман на Фајнал фор.

Наредни меч Лиге шампиона Звезда игра у Хановеру 29.марта.

ЈУГ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 17:11 (2:4, 6:2, 5:2, 4:3)
Дубровник, базен: „Груж“. Гледалаца: 100. Судије: Филипо Гомез (Италија) и Хендрик Шоп (Немачка). Играч више: Југ 12(5), Црвена звезда 12(5). Петерци: Југ 3(3).

ЈУГ: Попадић, Звоно, Фатовић 2(1), Штахор 2(1), Јоковић 1, Папанастасију 5(1), Томасовић, Аргиропулос 2(1), Колак, Какарис 2, Бенић, Зувела 3, Јуришић. Тренер: Вјекослав Кобешћак

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Ђурђић 1, Марковић, Суботић 1, Милојевић 1, Пјешивац, Басара 3, Тртовић, Вукићевић 1, Гајић 3, Смиљевић, Ивановић. Тренер: Дејан Савић

Претходни текстЗвездаши на каљењу – Сви по 90 минута
Следећи текстПродаја карата за Фенербахче од среде