Црвена звезда путује у Ниш на завршницу КРК

95

Кошаркаши Црвене звезде мтс након поподневног тренинга путују у Ниш, где их у четвртак очекује први меч четвртфинала купа Радивоја Кораћа против екипе Радничког из Крагујевца.

Први меч Купа Радивоја Кораћа је уједно и реприза прошлогодишњег четвртфинала у коме су црвено бели учинили подвиг и без пола тима, оптерећени Ковидом, и са неколицином јуниора стигли до првог трофеја у сезони на турниру који је одржан у Новом Саду.

Овога пута Црвена звезда путује на завршницу у Нишу. Утакмица са Радничким из Крагујевца игра се у четвртак од 18 часова, а уколико славе победу у утакмици у којој имају улогу фаворита, црвено-бели ће играти у полуфиналу са бољим из дуела Меге и Златибора.

На завршници купа у Нишу, тренер Дејан Радоњић и стручни штаб рачунају на следећи састав:

Бранко Лазић (капитен), Стефан Лазаревић, Нејт Волтерс, Дејан Давидовац, Лука Митровић, Никола Калинић, Огњен Добрић, Остин Холинс, Марко Симоновић, Никола ивановић, Стефан марковић, Ерон Вајт, Огњен Кузмић и Лука Вудраговић.

Тренер Дејан Радоњић о првом ривалу каже:

Идемо у Ниш на завршницу Купа Радивоја Кораћа да оправдамо улогу фаворита у утакмици са Радничким из Крагујевца и остваримо пласман у наредну рунду такмичења. Овом приликом честитам екипи Радничког на пласману у завршницу Купа Радивоја Кораћа – рекао је тренер црвено-белих.

Капитен Бранко Лазић: – Да се не понављамо и користимо фразе, прво такмичење у сезони које доноси трофеј. Али, идемо утакмицу по утакмицу, јасно је да смо фаворити у том мечу и желимо да оправдамо ту улогу и припремимо се за наредни меч који нас чека у суботу. Знамо шта нас чека, идемо корак по корак и меч по меч јер је ово врло специфично такмичење – рекао је Лазић.

КК Црвена звезда мтс очекује да ће у Нишу имати равноправне услове како би се борила за највиши пласман. Зато је на челницима Кошаркашког Савеза Србије обавеза да омогуће исте услове за све, у коме ће сва службена лица поред, и на терену бити у служби промоције кошарке.

Овом приликом позивамо све навијаче нашег клуба којих има у свим крајевима наше земље и окружења, а посебно у Нишу и централној Србији да дођу и пруже подршку црвено-белима на завршници купа у дворани „Чаир“.

Меч Црвена звезда мтс – Раднички Крагујевац којим званично почиње турнир у Нишу, игра се у четвртак од 18 часова.

Претходни текстТријумф у „Миленијуму“ за наставак низа
Следећи текстЦрвена звезда – Раднички Ниш 0:0 (3:2, пенали)