Тријумф у „Миленијуму“ за наставак низа

115

Кошаркашице Црвене звезде мтс савладале су Вршац у хали „Миленијум“ у оквиру 17.кола ЖКЛС, 79-67 (22-21, 22-10, 10-24, 25-12).

Успешан повратак на паркет после репрезентативне паузе, у којој је репрезентација Србије на турниру у Београду, остварила пласман на Светско првенство ове године у Аустралији.

Одличну утакмицу приредиле су обе екипе у „Миленијуму“. Током већег дела меча гледали смо егал утакмицу, велику борбу и јак отпор домаће екипе, којој је победа била потребна за излазак из опасне зоне. Нађа Недељков је са три везане тројке одвела утакмицу у „мирну луку“ пред полувреме, али Вршац се није предавао. Великом серијом Вршац је на старту треће четвртине успео да креира повратак и истопи двоцифрену предност Црвене звезде. Меч винер је била Маша Јанковић, сјајна рола у последњем кварталу за нову, 15. победу.

Вршчанке су отвориле утакмицу серијом 6-0 уз шест поена Јелене Зорић, затим су имале и 9-2 после тројке Тамаре Јованчевић, али је Звезду покренула Невена Наумчев. Две тројке Звездиног капитена у серији 11-0 за прво вођство нашег тима у „Миленијуму“ (9-13), које је Зорићева успела да анулира (15-15), али су успеле црвено-беле преко Наумчеве и првим поенима Милине Мишељић да обезбеде минималну предност после првих 10 минута, (21-22).

Није се предавао Вршац, Тамара Репац и Јелена Зорић су донеле нову промену резултата, Марина Стојић одржавала прикључак, а Звезда серијом 7-0, али опет је Стојићева поенима „држала“ Вршац близу, (29-33). Један од разлога Звездине преедности била је и контрола скока захваљујући Кендриан Елиот, која је ухватила 7 лопти у првом полувремену, а поенима је надоградила труд и добру игру. И онда на сцену ступа Нађа Недељков. Три везане тројке за 31-44 после првог полувремена.

Очекивало се да Црвена звезда има лакши посао у наставку и надогради предност, али видели смо супротан сценарио. Кошаркашице Вршца су се великом серијом 12-0 вратиле у меч, Маша Јанковић је одбила налет, али је екипа Мирослава Кањевца искористила Звездине грешке и поенима Марине Стојић стигла до изједначења на 2 минута пред краја трећег квартал, (49-49), што је натерало Драгана Вуковића на тајм-аут. Управо је Марина Стојић новим поенима приредила потпуни преокрет и вођство Вршца после три четвртине, 55-54.

Почетак последњег периода игре обележиле су серије грешака на обе стране и тројка бивше кошаркашице Црвене звезде, искусне Љиљане Марјановић, којом је донела нову предност својој екипи, а захваљујући Маши Јанковић, Вршац није дошао до веће разлике. Маша је одиграла сјајно у одбрани у два наврата, рампом спречила сигурне поене у ситуацији 3 на 1, а затим обезбедила блоком Александри Катанић да после продора поентира и започене серију поена Црвене звезде 6-0, што је навело Мирослава Кањевца на тајм-аут, (60-64). У наставку игре видели смо „тројкашки обрачун“. Управо је шампионка Европе, Маша Јанковић после тајм-аута тројком продужила серију, коју је прекинула Љиљана Марјановић на другој страни истом мером, а Јелена Јовановић вратила Звезди +7, (63-70). Уследио је нови тајм-аут и Машина симултанка, пет везаних поена за нову двоцифрену предност на два минута пре краја, (63-75). Звезда је мирно привела утакмицу крају и славила 79-67 за 15. првенствену победу.

Маша Јанковић, меч винер, дабл-дабл учинак – 24 поена, уз 12 скокова. Пратиле су је Нађа Недељков са 14, Александра Катанић са 13 поена, двоцифрен учинак је имала и Милина Мишељић са 10, док је Кендриан Елиот ухватила 12 лопти.

У суботу (18.30) у 18.колу противник је Војводина 021 у „Баскет Ситију“.

ККЖ Црвена звезда мтс: Елиот 4 (12ск 2ас 3укл), Наумчев 9 (5ск 1ас 1укл), Чорто, Зечевић (1укл), Катанић 13 (3ск 2ас 1укл), Спасовски, Јанковић 24 (12ск 1ас 1укл 2блк), Недељков 14, Бојовић (2ск), Мишељић 10 (2ск), Авлијаш, Јовановић 5 (3ск 1ас). Тренер: Драган Вуковић.

Претходни текстФинансијско пословање КК Црвена звезда (2. део)
Следећи текстЦрвена звезда путује у Ниш на завршницу КРК