Звезда поражена од Јагодине на Бањици

143

Рукометашице Црвене звезде поражене су у 13.колу АРКУС лиге за жене од актуелног шампиона, Јагодине на Бањици – 21:38 (10:20).

Нису успеле да приреде изненађење изабранице Весне Бојковић, Јагодина је већ на самом старту решила питање победника. Црвена звезда на данашњем сусрету је била и драстично ослабљена, без помоћи Јоване Ристић, Иве Андрић, Александре Митић и Тамаре Петковић.

Тамара Костић је била најзаслужнија за високу предност своје екипе у раној фази, голманка Јагодине је већ у 10.минуту имала двоцифрен број одбрана, што су њене саиграчице искористиле да поведу 2:10. Разиграла се у наставку Андреа Бонер, Звезда успела да смањи на 6:11, али је Јагодина у 28.минуту имала и двоцифрену разлику (8:19). Покушавала је Весна Бојковић изменама на десном крилу да покуша да пробуди екипу, али је Костићева имала свој дан. Звезда је успела да смањи голом Кристине Цвијановић, Јагодина није искористила седмерац, а на другој страни јесте Андреа Бонер. Исидора Богуновић није погодила, делује под фаулом, а Николета Пејовић је била бржа од сирене за 10:20 на полувремену.

И у наставку, Јагодина је имала конце утакмице и практично потврдила победу у првих пет минута другог полувремена. Са две серије по три везана гола врло брзо су дошле до високих 15 голова разлике, (13:28). До краја меча Јагодина је контролисала вођство, имала максималну разлику голом Наде Ћоровић, а Андреа Бонер је десетим голом поставила коначних 21:38.

Скоро половину голова нашег тима постигла је Бонер – 10, Ратка Шашић је погодила три пута.

Веома битан меч очекује Црвену звезду у наредном колу у Инђији, против трећепласираног Железничара. Бор је савладао Младост из Нове Пазове и сада је на седам бодова предности у односу на Звезду, као први тим изнад црте.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈАГОДИНА 21:38 (10:20)
Београд, хала: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 150. Судије: Бориша Милосављевић и Данијел Трифковић (Бешка). Искључења: Црвена звезда 2, Јагодина 4 минута. Седмерци: Црвена звезда 7(5), Јагодина 7(3).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Нинковић, Шашић 3, Петковић, Момчиловић, Бонер 10(3), Ђурковић 1(1), Јелић, И.Крћа 1, Сташић 2, Цвијановић 2, А.Крћа, Видић, Богуновић 2(1), Митић, Кострешевић, Андрић. Тренер: Весна Бојковић

ЈАГОДИНА: Костић, Аџић 4(1), Ћоровић 5(1), Мајкић 4, Пејовић 6, Шукур 2, Нишавић, Гугач 2, Радовић 1, Ловрић 3, Петковска, Јањић 1, Бојичић 5, Савић 1, Стојановић 1, Гојковић 3(1). Тренер: Драган Марков

Претходни текстЦрвена звезда – Чукарички 3:0 (1:0)
Следећи текстСтанковић: Сјајно је играти уз овакву подршку