Црвено-беле без четвртфинала Купа Србије

150

Рукометашице Црвене звезде поражене су у претколу Купа Србије од Војводине на Бањици 29:31 (14:13).

У првом мечу у 2022. години црвено-беле су имале напад за изједначење у веома занимљивој и динамичној утакмици против Новосађанки, али нису успеле да погоде мрежу Невене Радојчић. Победу екипе Радана Ровчанина потврдила је Милица Бахун, а Радојчићева затим у три наврата интервенисала у последњем нападу.

Добро скопљеној екипи Црвене звезде недостајала је капитен Јована Ристић. Четири нова појачања дебитовала су на данашњој утакмици и оставила добар утисак. Андреа Бонер и Исидора Богуновић су дошле из Младости из Нове Пазове, док се после 13 година на Маракану вратила голман Јелена Нинковић, а са њом из Шапца је заједно дошла и Кристина Цвијановић.

Управо су оне на почетку меча обезбедиле и прво вођство нашем тиму (4:2), уследиле су промене резултата, Војводина је доста добро функционисала у транзицији и већину голова постигла из контранапада. Када су црвено-беле заиграле боље у одбрани, уз интервенције Јелене Нинковић на голу, Звезда је матирала Војводину управо истим „оружјем“, уз неколико ефектних погодака Андрее Бонер и Кристине Цвијановић. Серија 4:0 за 14:11, разлика коју је Војводина успела да снизи до краја полувремена до 14:13.

До средине другог полувремена Звезда је контролисала утакмицу, имала вођство 21:19 после гола Тамаре Ђурковић, али је уследио мали пад у игри који су искористиле гошће из Новог Сада. Мила Чаушевић и Јелена Зечевић су предводиле тим Радана Ровчанина који је у 55.минуту имао 25:29. Нису се предавале играчице Црвене звезде, Јана Момчиловић је два пута са крила надмудрила Невену Радојчић, успеле су изабранице Весне Бојковић да дођу до 29:30 након гола Андрее Бонер, а затим и да имају напад за изједначење. Покушавале су да пробију одбрану противника, да пронађу решење, али није погодила Исидора Богуновић из тешке позиције. Тајм-аут, затим тридесет секунди до краја и гол Милице Бахун. У последњим секундама два пута је покушала Јана Момчиловић, једном Андреа Сташић, али је Радојчићева сачувала мрежу за коначних 29:31.

Андреа Бонер је деби у црвеном-белом дресу обележила са 9 голова, Кристина Цвијановић са 5 а Исидора Богуновић са 3, колико је постигла и Тамара Петковић.

Наредног викенда креће други део сезоне, а наше девојке гостују у Крагујевцу, Радничком.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЈВОДИНА 29:31 (14:13)
Београд, хала: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 150. Судије: Душан Цветковић и Игор Николић (Лесковац). Искључења: Црвена звезда 2, Војводина 6 минута. Седмерци: Црвена звезда 4(3), Раднички 2.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Нинковић, Шашић 1, Петковић 3, Момчиловић 2, Бонер 9(3), Ђурковић 1, Јелић, И.Крћа 2, Сташић, Цвијановић 5, А.Крћа, Богуновић 3, Митић 1, Кострешевић 2, Андрић. Тренер: Весна Бојковић

ВОЈВОДИНА: Гутеша, Вулић, Чаушевић 7, Жарковић 2, Ловрић, Ђукић 1, Ивошевић, Тодоровски 1, Величковић 3, Мијаиловић 2, Радојчић 1, Бошњак 5, Зечевић 5, Бахун 2, Кораћ 2, Узелац. Тренер: Радан Ровчанин

Претходни текстЗвезда савладала Јесенице у ИХЛ лиги
Следећи текстУбедљив тријумф у Новом Саду