Црвена звезда славила у Пиреју

69

Гранитна одбрана Црвене звезде мтс учинила је нешто што овом клубу никада раније није пошло за руком. Било је ово од 2014. године 5. гостовање београдских црвено-белих у Пиреју и забележена је прва, веома вредна победа! У веома физички захтевној утакмици Звезда је била смиренија, али и чвршћа. Имала је чак 11 украдених лопти и добила битку у скоку (35:27). Сјајним решењима у завршници меча и поново добром одбраном трасирала је себи пут до осме победе ове сезоне у Евролиги, на гостовању Олимпијакосу резултатом 72:76.

Победа још више добија на значају ако имамо у виду да је Олимпијакос на домаћем терену ове сезоне још увек није претрпео пораз (9/9).

Напад су предводили Огњен Добрић и Никола Калинић који су били најефикаснији у редовима Црвене звезде. Добрић је уписао 14 поена, Калинић је имао 12 кошева.

Црвено-бели су фантастично отворили утакмицу. Сјајна одбрана, али и одличне роле Волтерса и Добрића креирале су рано вођство које је убрзо и постало двоцифрено (10:20). Међутим, мали пад концентрације Црвене звезде искористио је искусни ривал. Везенков и Слукас су погађали за три, искористили празне минуте изабраника Дејана Радоњића и повели – 21:20. Стефан Лазаревић је погодио за 21:22, а тај резултат био је на крају прве четвртине.

Иако су београдски црвено-бели испали иза нападачког ритма, одбрана је држала прикључак. Тројка Николе Калинића вратила је предност његовој екипи након 14 минута игре – 26:29. У наставку се играло веома чврсто на обе стране терена. Одбране су имале главну реч, црвено-бели су у првом полувремену уписали чак осам украдених лопти и понајвише због тога имали предност на крају другог периода – 36:37.

Одбрана је и даље била сјајна и доносила је и лаке поене. После брилијантне асистенције Бранка Лазића за Кузмића црвено-бели су стекли осам поена предности – 42:50.

Вратио се фаворизовани Олимпијакос на 2 поена заостатка, али је Бранко Лазић наставио да бриљира и тројком одбио налет (48:53). Београдски црвено-бели одржали су предност и по завршетку треће четвртине (52:56).

Црвена звезда је играла изврсну дефанзивну утакмицу и награђивали су себе за то. Калинић је погодио тежак шут из окрета, а Ивановић феноменално украо лопту, још једну за своју екипу на утакмици и положио за осам поена предности на нешто више од 5 минута до краја утакмице. Ипак, Ларанцакис је одмах вратио тројку (60:65).

Звезда није користила своје шансе и расположени Слукас и Везенков су успели да примакну свој тим на само пола коша заостатка (65:66).

Одговор је био рукама Калинића, Вајта и Митровића, као и чврсте одбране. Црвено-бели су опет стекли пет поена предности (67:72). Закуцавање Огњена Добрића после још једне добре одбране донело је велики седам поена предности на нешто више од 40 секунди до краја (67:74).

Олимпијакос – Црвена звезда мтс 72:76 (21:22, 15:15, 16:19, 15:18)

Црвена звезда мтс: Лазаревић 4, Волтерс 9, Митровић 6 (7ск), Лазић 3 (4ск), Калинић 12 (5ск, 4ас), Добрић 14 (4ас), Холинс 2, Ивановић 8, Марковић, Вајт 8 (8ск), Кузмић 6, Цирбес 2.

Огњен Добрић:

– Била је велика борба, али смо одиграли одличну одбрану у другом полувремену и мислим да је то пресудило.

Никола Калинић:

– Увек је задовољство играти против великих тимова какав је Олимпијакос. Играли смо добро, борили се, одиграли смо физички јаку утакмицу и дошли до победе. Имали смо неке тешке победе у тесним завршницама, ја сам промашио нека битна слободна бацања и шутеве, али борићемо се за место у плејофу до самог краја.

Дејан Радоњић:

– Пре свега бих честитао мојим играчима на победи, она је у овом моменту веома велика за нас. Играли смо добру утакмицу, одбрана је била добра, а у другом полувремену и више од тога. Одлуке које смо доносили у нападу у другом полувремену биле су значајно боље и поновио бих, велика победа за нас у овом тренутку.

Претходни текстДеветнаести тренинг у Анталији | Осмисли, изнеси и реализуј
Следећи текстДмитар Марчета – узор бацача