Звезда потписала уговоре са четири школице фудбала

785

Црвена звезда наставља да улаже у своју Омладинску школу и велику пажњу посвећује развоју младих играча, а прави показатељ су четири нова потписана уговора са фудбалским клубовима Слобода Љубљана, Рудар Мајданпек, Интернационал Сомбор и Дерби Нови Сад. Тиме је наш клуб повећао број школица фудбала које се налазе широм Србије и света са којима сарађује, а на наше велико задовољство тај број је стигао до 82 клуба.

Омладинска школа Црвене звезде осим што бележи сјајне резултате већ дуги низ година непрестано ради на проналаску нових талената који ће једног дана бити будућност Црвене звезде. Како би наш клуб пратио малишане који показују потенцијал у раним узрасним категоријама Црвена звезда већ неколико година успоставља сарадњу са школицама фудбала које се налазе у нашој држави, али и ван граница Србије. Иако је до сада покривено велико подручје и људи из наше Омладинске школе свакодневно прате развој најмлађих, Звезда се ту није зауставила и наставила је склапање уговора са новим клубовима чије ће играче у будућности пратити.

Председник фудбалског клуба Црвена звезда, Светозар Мијаиловић, обратио се представницима четири клуба који су потписали уговоре о сарадњи са нашим Звездом и пожелео им пуно среће и успеха. Говорио је о значају потпис нових сарадњи и повезаности деце са фудбалом.

Најпре да честитам што сте се придружили овако великој породици фудбала. Наш интерес је да се што већи број фудбалских клубова повезује са нашим клубом, а све у циљу развоју фудбала, као и велике користи коју фудбалски клуб Црвена звезда може добити кроз рад и клубова и школа фудбала. Оно што ваши стручњаци овде имају је једна од најбољих Омладинских школа у Србији. Они могу искуства и знања стечена у Звезди примењивати у својим срединама. Талентована деца која се буду учланила у те клубове и школе могу такође и напредовати и искористити могућност да дођу у нашу Омладинску школу, те постати сениорски играчи Црвене звезде. Желим да имамо што више деце која ће се бавити фудбалом, јер је пред њима изазов новог времена. Често пратећи технолошка достигнућа, децу одвраћа од активности које спорт пружа у свестраном развоју личности. Црвена звезда ће настојати да у оквиру својих могућности помогне свима који су приступили овом уговору. Верујем да ће за ваше школе ово бити подстицај јер се дружите са клубом који је постигао изванредне резултате не само у држави Србији, већ и у европском и светском фудбалу. Желим вам пуно успеха и здравља, и што више младих људи које ћете ангажовати кроз рад ваших клубова у сарадњи са Црвеним звездом – рекао је Светозар Мијаиловић.

Никола Матић, председник спортског и фудбалског удружења из Мајданпеку, говорио је о значајној подршци Црвене звезде младим талентима и истакао је да ће Рудар дати све од себе да донесе нове квалитетне фудбалере.

Изузетно је значајна подршка, јер наши планови и циљеви које имамо као клуб се по многим ставкама подударају са програмом велике Црвене звезде која ће нам много помоћи у раду и стварању нових талената. Мајданпек је један мали клуб који ће тек да покаже све своје квалитете и сигурно ћемо се трудити да уз помоћ Црвене звезде пружимо што боље услове и створимо новог Рамба Петковића – истакао је Никола Матић.

Хајро Ризвић, представник фудбалског Слобода Љубљана, нагласио је да је сарадња са нашим тимом велика обавеза, али и напредак за њихов клуб.

Нама је веома драго да смо успоставили дугорочну сарадњу. Сарадња је за нас велика обавеза, али смо спремни да напредујемо и радимо по ставовима великог светског клуба као што је Црвена звезда. Наши малишани много могу да напредују ако буду радни и дисциплиновани – рекао је Хајро Ризвић.

Координатор наше Омладинске школе, Владимир Цвјетићанин, није крио задовољство због успостављене сарадње са четири нова клуба, а осим тога истакао је да је управо овај начин рада тај који ће донети резултате у будућности.

Наша Омладинска школа много зависи од оваквих врста уговора. Србија је непресушан извор талената, међутим када је организовано оваквим сарадњама све је лакше. Приметили смо велики број заљубљеника у Црвену звезду у Словенији. Младим фудбалерима са тог подручја квалитет Звезде представља крајњи циљ.Нама је у интересу да им изађемо у сусрет и желимо да их унапредимо. Одржаћемо и камп у Љубљани, што ће бити наш први официјални догађај у Словенији. У модерном фудбалу не може да се напредује без правих разговора и организације. Млад играч мора да се позабави својим проблемима и негативним особинама у раној фази фудбалске каријере, зато смо спремни да утичемо на њих у најранијој фази – рекао је Владимир Цвјетићанин.

Претходни текстЗлатни млађи пионири и пионирке на ПС у дворани
Следећи текстСаопштење ККЖ Црвена звезда мтс