Златни млађи пионири и пионирке на ПС у дворани

110

Сезону такмичења за најупешније у Србији започели су млађи пионири и пионирке.

Најуспешнији млађи пионир Црвене звезде био је Матеја Алексић који се окитио са два одличја. На победничко постоље попео се у дисциплини скок удаљ из зоне, а победничка даљина износила је 4.95 метара. Матеја је наступио и у финалу на 60 метара, где је био бронзани са 8.53 секунди.

Сребрном медаљом на 60 метара окитио се и Матејин друг из групе, Реља Банкер, који је водио равноправну борбу до последњег метра, и финале завршио са 8.44 секунди.

Валентина Радојевић најбржа је млађа пионирка Србије у дисциплини 60 метара препоне. Контролисаном трком од прве до последње препоне истрчала је резултат од 10.33 секунди.

Још један првак Србије био је у црвено-белим бојама. Храбри Данило Мирић једини је млађи пионир који је прескако висине преко 1.50 увис, а овога пута зауставио се на висини 153 центиметра.

Првенство Србије у вишебојима за старије јуниоре/ке

Паралелно са Првенством Србије за пионике/ке, одржало се и у вишебоју за старије јуноре/ке.

Једина представница нашег клуба, Љубица Павловић, била је четврта. Бронзано обличје измакло јој је за само пет бодова. Укупно је освојила 2650. Она је 60 метара препоне исртчала за 9.46, увис је скочила 138 центиметара, куглу је бацила 6.29 метара, удаљ је скочила 4.72 метра и 800 метара је истрчала за 2:40.39.

Честитамо свима атлетичарима на оствареним успесима и желимо им пуно успеха у наставку сезоне.

Најава на наредно првенство Србије увелико траје, а наредно надметање за најупешније у Србији очекује старије јуниоре и јуниорке.

Претходни текстПетнаести тренинг у Анталији | Рад на снази па на тактици
Следећи текстЗвезда потписала уговоре са четири школице фудбала