Насловна Женска кошарка Саопштење ККЖ Црвена звезда мтс

Саопштење ККЖ Црвена звезда мтс

1538

ККЖ Црвена звезда мтс огорчен након јучерашњих дешавања на утакмици кадетске Триглав лиге, Црвене звезде и ЖКК АРТ Баскет, приморан је да се на овај начин обрати српској кошаркашкој јавности у Србији и постави питање „КУДА ИДЕ СРПСКА КОШАРКА“?

На поменутој утакмици кадетске лиге која је одиграна у недељу у дворани „Баскет Сити“, играчица екипе ЖКК АРТ Баскет М.С. ПЉУНУЛА ЈЕ играчицу Црвене звезде Ј.Ј. у присуству судија, гледалаца, родитеља и кошаркашица. И ту свака даља прича стаје!

Пљување као чин покушаја понижења једног људског бића, као нешто што представља одсуство било каквог спортског духа (које се врло ретко дешава чак и у сениорским оквирима), „извела“ је ДЕВОЈЧИЦА ОД 15 ГОДИНА, а што је још поразније, за нешто што је одсуство кућног и било каквог другог васпитања, које је „донела“ из куће, клуба, средине у којој је расла, није санкционисана од стране судија и делегата било каквом казном!

Када оваквим сценама присуствујемо на утакмицама женске кадетске лиге Србије, онда је једино могуће и логично питање за све нас: КСС, људе који су одговорни за стање у нашој кошарци, љубитеље кошарке, људе који воде клубовем да ли смо свесни шта се у недељу догодило, шта нам говори покушај једне тинејџерке од 15 година да понизи у сваком људском (и било каквом другом смислу) своју спортску ривалку и вршњакињу на терену, и да ли су утакмице девојчица и дечака постале борба на живот и смрт ?

ККЖ Црвена звезда мтс као клуб који даје велики број репрезентативки у свим старосним категоријама, са огромном традицијом, НИКАДА неће своју децу и кошаркашице учити да су победе, резултат и трофеји важнији од нечијег достојанства, спортског образа и поштовања противника. Како год се утакмица (а не борба на живот и смрт) завршила. Ову која је одиграна у недељу изгубила је српска кошарка на првом месту.

Претходни текстЗвезда потписала уговоре са четири школице фудбала
Следећи текстПанков: Приметан је физички напредак