Девети тренинг у Анталији | Најбољи резултати на „би-би“ тесту

93

Првотимци Црвене звезде су јутрос од 11 часова, по локалном времену, одрадили девети тренинг током припремног циклуса у Анталији, а готово комплетан рад, на терену спортског центра “Калиста”, био је усмерен на “би-би” тест.

Дочекало је облачно време наше првотимце на самом старту тренинга. Киша која је падала у раним јутарњим часовима је престала тако да је то била олакшавајућа околност за наше фудбалере. Није дуго трајао јутарњи тренинг, али је са друге стране био изузетно напоран и исцрпљујућ. Почели су са истрчавањем кратких деоница наши играчи, како би се загрејали и ушли спремни у тренинг. Уследила је потом активација на засебном делу терена где су наши првотимци радили вежбе обликовања.
После десет минута рада изабраници Дејана Станковића су се преселили на други део терена где су биле постављење “капице”, али и звучник. Знали су наши првотимци да их очекује нарочито напоран “би-би” тест који се спроводи на сваким припремама и има за циљ да наши играчи тестирају своју издржљивост, с обзиром да истрчавају кратке деонице у одређеном временском интервалу повећавајући константно брзину. Оно што може да радује комплетан стручни штаб јесте да су се фудбалери сјајно показали приликом теста. Поред тога што су се међусобно бодрили, наши играчи су показали физичку спремност на високом нивоу што је нарочито важно за предстојеће изазове које очекују наш тим.
Црвено-беле очекује кратак одмор, а потом ће наши фудбалери поново изаћи на терен спортског центра “Калиста” и одрадити тренинг у поподневним часовима.
Претходни текстНикола Митуљикић: Припреме драгоцено искуство
Следећи текстСтанковић: Част ми је што тренирам са првим тимом