Иза југа Маракане – Лековићево доказивање у сениорима

71

Фудбалери нашег развојног тима Графичара отпочели су припреме за наставак сезоне, а међу њима нашло се и ново, али свима познато лице, талентовани дефанзивац Стефан Лековић. Он је прекомандован из омладинске селекције Црвене звезде и по први пут ће имати прилику да заигра у сениорском фудбалу.

Момак рођен 2004. године, своје прве фудбалске кораке начинио је у млађим категоријама нашег клуба. Стасавао је у црвено-белој Омладинској школи и уз то прошао све категорије, почевши од петлића па све до омладинаца. У јуниорској селекцији је пружао сјајне партије, а након повреде Марка Ћурића, понео је и капитенску траку. Играо је и Омладинску Лигу шампиона, где је био један од најистакнутијих играча на терену. Сарадња са тренером Марком Неђићем му није непознаница, јер је управо Неђић до скоро седео на клупи омладинске селекције Црвене звезде. Ово ће младом дефанзивцу бити први пут да ће заиграти у сениорском фудбалу, а верујемо да ће и у дресу Графичара – Лековић пружати сјајне партије. Он је изнео своја очекивања пред старт припрема.

За мене је сениорски фудбал нешто ново. Претходни део сезоне играо сам у омладинској селекцији, али мислим да ће све бити како треба и да ћу се уклопити. Ово ће бити први пут да сам најмлађи у екипи, јер сам увек до сада био међу најстаријима, али верујем да ће све бити добро. Немам трему и спреман сам за нова доказивања. У екипи су ме сви лепо прихватили, али већину играча добро познајем из омладинских селекција, тако да сам у добро познатом окружењу – почео је Лековић.

Дотакао се талентовани фудбалер и сарадње са тренером Марком Неђићем.

– Поново сарађујем са тренером Неђићем под чијом командом сам радио и претходне две године. Очекујем да ће припреме сигурно бити теже него у омладинској селекцији, али мислим да можемо да испунимо сва очекивања. Он је сјајан стручњак, још као кадету ми је указао шансу у омладинцима и захвалан сам му на томе.

Причао је Лековић о припремама за наставак сезоне.

– Добили смо програм од стручног штаба, и њега сам се строго придржавао, што је први корак ка путу професионалног фудбалера. Спреман сам за почетак припрема. Значи нам што ћемо се у Анталији наћи заједно са првотимцима Црвене звезде, и то ће за све нас бити једно лепо искуство. Са нестрпљењем очекујемо полазак на припреме и пријатељске мечеве који су пред нама. Жеља ми је да се наметнем прво Марку Неђићу, а наравно, највећи сан ми је да заиграм у првом тиму Црвене звезде, јер сам у клубу практично од кад сам почео да тренирам фудбал – закључио је млади дефанзивац.

Претходни текстЗвезда отпутовала у Анталију
Следећи текстЗвездин први тренинг у Турској, кренуо и Охи