Звездин први тренинг у Турској, кренуо и Охи

56

Фудбалери Црвене звезде упутили су се данас ка Турској, тачније Анталији, где ће боравити до 3. фебруара и припремати се за наставак сезоне.

Лет је трајао два сата, а два сата је и временска разлика, па је тако остало само неких сат времена и 30 минута нашим момцима да се сместе у хотел, ужинају и упуте се ка теренима Спортског центра „Калиста“. Наши момци смештени су у истом хотелу као што је то био случај и претходне године и тренираће у истом спортском комплексу. Врло брзо су се фудбалери уверили да су услови на сјајном нивоу, а већ у 19 часова по турском времену изабраници Дејана Станковића изашли су на терен. Отпочели су тренинг стандардним загревањем, а иако је тек први тренинг на овим припремама, већи део је био посвећен раду са лоптом. Пре свега су преко читавог терена увежбавали пас игру, а након тога, наши момци су били подељени у три групе. Игру је прекидао једино тренер Станковић са својим саветима. Он је изнео своје тактичке замисли, а екипе су се често мењале. Тренинг је завршен игром на два гола.

Данас смо имали прилику и да по први пут на делу са лоптом видимо ново појачање нашег клуба – Охија. Ово је био његов први званични тренинг са лоптом, с обзиром на то да су у Београду наши момци само радили у теретани и трчали на Маракани. Већ сада је успео да покаже да се одлично сналази у завршници приликом игре на два гола. Такође, видели смо на делу и младе фудбалере који су по први пут на припремама, а то су Андреј Ђурић, Јован и Никола Митуљикић и Ибрахим Мустафа, а ништа мање нису одушевили ни млади Никола Станковић и Андрија Радуловић који су већ осетили како је тренирати на припремама са нашим првотимцима. Такође, на другој страни терена, под будним оком тренера голмана, Пјер Луиђија Бривија, тренирали су наши чувари мреже, а међу њима и млади Стефан Маринковић који је по први пут на припремама са нашим првим тимом. Сат времена и 30 минута трајао је тренинг који је завршен истрчавањем, а већ сутра наши момци се враћају на терен.

Претходни текстИза југа Маракане – Лековићево доказивање у сениорима
Следећи текстДруги тренинг у Анталији | Акценат на дефанзиви