Звездин јесењи резиме

50

Фудбалери Црвене звезде су утакмицом против ТСЦ-а комплетирали јесењи део сезоне и одиграли 34. меч у пет месеци, а пласман у осмину финала Лиге Европе, као највеће достигнуће нашег клуба још од титуле европског и светског шампиона јасно говори о томе колико су изабраници Дејана Станковића били успешни.

Црвена звезда је и ове сезоне играла групну фазу Лиге Европе, а са 11 освојених бодова завршила је као првопласирана испред Браге, Мидтјиланда и Лудогореца. Све то довело је до пласмана нашег клуба у осмину финала такмичења, што је највећи успех Црвене звезде, када је реч о континенталним такмичењима, још од 1991. године. Рачунајући и квалификације (и за Лигу шампиона и за Лигу Европе), као и групну фазу, наш клуб је одиграо 12 мечева и забележио шест победа, три ремија и три пораза уз гол-разлику 19:9. Ривала у осмини финала Лиге Европе ћемо сазнати 25. фебруара.

Највише мечева одиграли смо у Суперлиги Србије, укупно 21. Остварили смо 17 победа, три ремија и пораз, уз гол разлику 50:13. Тренутно се налазимо на другој позицији, али дуго је првенство и праве битке следе тек на пролеће.

Што се Купа Србије тиче, одиграли смо само шеснаестину финала и савладали Инђију миниманлним резултатом, а ривалу је поготком, уједно и јединим на мечу пресудио Ришаиро Живковић. У наредној рунди дочекаћемо Раднички из Ниша на нашем стадиону.

Дакле, укупно гледајући, Црвена звезда је на 34 меча, остварила 24 победе, шест ремија и четири пораза, све то уз гол-разлику 70:22. На пролеће нас чека одбрана „дупле круне“, као и нови европски изазови.

За Црвену звезду су током ове јесени наступали следећи фудбалери: Милан Борјан, Зоран Поповић, Милош Гордић, Марко Гобељић, Милан Гајић, Александар Драговић, Милош Дегенек, Страхиња Ераковић, Радован Панков, Милан Родић, Секу Саного, Његош Петровић, Гелор Канга, Ненад Крстичић, Мирко Иванић, Вељко Николић, Петар Станић, Ел Фарду Бен, Филипо Фалко, Аксел Бакајоко, Александар Катаи, Славољуб Срнић, Алекса Вукановић, Милан Павков, Луис Диони, Ришаиро Живковић, Марко Лазетић, као и Срђан Бабић, Жељко Гаврић и Никола Крстовић који су у међувремену напустили клуб, с тим да се левоноги дефанзивац отиснуо на позајмицу.

Претходни текстНезаменљиви Иванић
Следећи текстТема дана | Звезда добила признање за хуманитарни рад