Незаменљиви Иванић

95

Фудбалери Црвене звезде су завршили први део сезоне победом, савладавши у Бачкој Тополи екипу ТСЦ-а резултатом 3:2. Црвено-бели су до важна три бода у борби за титулу дошли головима Милана Павкова који је два пута затресао мрежу домаћих, и Мирка Иванића који је једном успео да се упише у листу стрелаца. Управо момак рођен 1993. године у Бачком Јарку, истакао се као једини фудбалер који се на терену нашао на сваком мечу од старта сезоне.

Импозантно звучи, али Мирко Иванић није пропустио ни једну утакмицу црвено-белих ове такмичарске године, а када на то додамо и последњих шест мечева из претходне сезоне, долазимо до броја од 40 узастопних мечева у дресу нашег клуба. Да је Иванић један од најважнијих шрафова машинерије Дејана Станковића говори и податак да је искусни везиста на чак 23 утакмице ове сезоне одиграо свих 90 минута, док је на свега 11 мечева улазио са клупе или бивао замењен. Последњи пут се нашао ван терена 25. априла 2021. године када се Звезда састала са Инђијом у националном шампионату, а везни фудбалер није улазио у игру. Од почетка сезоне, Иванић је на терену провео укупно 2763 минута у свим такмичењима, и уз то уписао и 13 голова и 5 асистенција.

Звездина „четворка“ се истакла и у Лиги Европе, када је својим голом и асистенцијом против Клужа дао велики допринос у пласману наше екипе у групну фазу Лиге Европе пету узастопну годину. И у групној фази је наставио да бележи сјајне партије и својим головима против Мидтјиланда и Лудогореца био један од заслужнијих за историјски пласман Црвене звезде у осмину финала Лиге Европе.

Иза Иванића су се по броју наступа нашли Милан Родић са 31 наступом, док су Александар Драговић и Ненад Крстичић забележили 30 наступа у црвено-белом дресу. Популарни Мића је показао да је наземнљив део Звездиног тима, а верујемо да ће и у наставку сезоне наставити да бележи одличне партије и тиме доприноси у успесима Црвене звезде.

Претходни текстЦрвено-беле убедљиве против Таша, Ана Мамоглу бројала до десет
Следећи текстЗвездин јесењи резиме