Победа црвено-белих против Спартака из Љига

79

Црвена звезда – Спартак 3:1 (25:22, 20:25, 25:17, 25:23)

Нова победа црвено-белих одбојкаша. У 12.колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге Србије савладали су Спартак из Љига 3:1.

У меч су боље ушли гости. Већ на почетку су успели да направе разлику од 4-5 поена коју су успешно одржавали током већег дела првог периода. Звезда је у том сету дуго покушавала да консолидује редове и преокрене ритам. Коначно је успела у финишу периода и од 12:18 стигла до вођства 20:19. До краја овог дела утакмице више стрпљења и одлучности имала је Звезда и повела 1:0.

У другом периоду гости су, практично, од првог минута контролисали игру. Константно били у вођству које је Звезда успевала да сустигне, али не и да престигне. На крају гости добијају овај период и изједначавају на 1:1.

Почетак трећег периода био је у знаку црвено-белих који су од старта наметнули свој ритам и одржавали предност до четири поена разлике. Питање победника у овом сету решили су средином периода кад су се одвојили на 18:12. На крају 25:17 за вођство 2:1.

Током већег дела четвртог сета била је егал борба. Гости из Љига су у једном тренутку успели да се одвоје на +2, али је Звезда направила преокрет и прешла у вођство 11:10. Наставила се игра поен за поен с тим што су у наставку црвено-бели били ти који су диктирали темпо. Спартак је стигао до 22:22 имао сервис, али је Звезда била сигурна и на крају и овај период решила у своју корист за тријумф 3:1.

По завршетку меча Игор Жакић, тренер Црвене звезде, честитао је момцима на још једној победи, али истакао да игра није била на потребном нивоу.

Није данас игра изгледала онако како сам желео да изгледа, али мора понекад и овако да се прође и да добију утакмице уз не баш сјајну игру. Овакви мечеви помажу да схватимо колико још можемо и да дефинитивно постоје неке ствари које морају да се мењају, почев од приступа и односа – био је први коментар Жакића..

Тренер Звезде разлоге за слабије издање свог тима види у раном опуштању.

– Мало смо рано отишли на одмор, остала нам је још једна утакмица, морамо то да схватимо. Са друге стране, екипа Спартака је дошла растерећена после две победе и показала да није случајно добила те две утакмице. Заиста раде добар посао, честитам им на до сада урађеном. Мислим да ће за њих бити места у Суперлиги и наредне године ако наставе овако да раде.

Црвено-белима до краја сезоне остаје још један меч, дуел са вечитим ривалом.

Окрећемо се дуелу са Партизаном, последњој утакмици у календарској години и надам се да ћемо се црно-белима реванширати за пораз који је био овде на Бањици у првом делу – закључио је Жакић.

После 12.кола Црвена звезда је водећа на табели са 32 бода и скором од 11 победа и само једним поразом. Прилику да се вечитом ривалу реваншира за једини пораз у досадашњем делу Сперлиге црвено-бели ће имати у недељу у хали “Мастер” у Земуну.

Претходни текстТема дана | Звезда добила признање за хуманитарни рад
Следећи текстВредна победа црвено-белих против Бајерна у сјајном амбијенту