Вредна победа црвено-белих против Бајерна у сјајном амбијенту

61

Пуна дворана ”Александар Николић” дочекала је Бајерн Минхен. Дочекали су га и спремни кошаркаши Црвене звезде мтс, силно мотивисани и одлучни. Пасионирана публика је у феноменалној атмосфери имала прилику да ужива у заиста фантастичној кошарци. Победио је бољи и онај ко је више желео. То је била сјајна Црвена звезда – 81:78.

Утакмица је обилаовала преокретима, мајсторијама и једних и других. Црвено-бели су се мучили са контролом скока, али су у осталим сегментима били готово перфектни. Награда је стигла у последњој четвртини када је и тај последњи фактор дошао на своје. Преломни моменти догодили су се у последњој четвртини када је Црвена звезда направила серију 11:0 у реузела контролу над утакмицом (78:70). Бриљирао је тада Никола Калинић као и целу утакмицу, прикључио се и Никола Ивановић, а тројке капитена секле су морал гостију из Немачке као ножем. Стизале су у прави час и публика их је дочекала бурним овацијама. Фантастичан амбијент се тада претварао у прави карневалски.

Бриљирао је Никола Калинић који је меч завршио са 20 поена, седам скокова и четири асистенције. Бранко Лазић је уписао 12 поена, Никола Ивановић 11. Лука Митровић је уз 9 поена забележио и осам скокова.

Од почетка утакмице виђена је велика борба између две екипе. Играло се практично кош за кош, црвено-бели су одлично шутирали за три поена, али су имали велике проблеме са контролом скока што су искусни интернационалци Бајерна попут Отела Хантера знали да искористе. У таквим околностима, баш након још једног офанзивног скока Хантера Бајерн је стекао пола коша предности на крају прве четвртине – 20:21.

Уследила је серија тима из Минхена и то 8:2 којом је Бајерн дошао до највеће предности од почетка 22:29. Огњен Добрић је погодио важну тројку, потом и још једну, Давидовац је био прецизан за два, а затим и капитен Лазић је новом троком заокружио серију црвено-белих 11:2 којом је Звезда вратила вођство (33:31). Од тада се наставила игра кош за кош. Резултатска клацкалица је превагнула на страну Црвене звезде која је након 20 минута игре имала пола коша предности – 46:45. Сигурно би предност била већа да Бајерн није постигао чак 16 поена након офанзивних скокова.

Енергија са трибина која је стизала била је невероватна. Црвено-бели су силно мотивисани ушли у друго полувреме. Публику је на најбољи начин наградио Остин Холинс који је атрактивно закуцао иза леђа након украдене лопте за ”плус 5” – 56:51.

Ипак, црвено-бели су направили неколико грешака олако и Бајерн је серијом 9:0 повратио вођство – 56:60. Злата вредну тројку погодио је капитен Лазић. Уследио је кош Ивановића са истог одстојања и црвено-бели су вратили предност – 62:60.

Резултатска клацкалица је била неизбежна и у наставку. Публика у дворани ”Александар Николић” је заиста имала прилику да гледа врхунску представу. Бајерн је боље започео последњи период, стекао четири поена предности, али је на сцену ступио Никола Калинић који је са пет везаних поена одбио налет Бајерна, а када су погодили Ивановић и Митровић предност је била три поена у корист домаћина – 73:70. Уследила је посластица Бранка Лазића из угла, трећа тројка и потпуна експлозија у дворани – 76:70.

Малери нису престајали за црвено-беле, након Давидовца повредио се и Добрић, али они на терену су силно желели победу. Митровић је повећао вођство, осећало се да у гротлу дворане Александар Николић црвено-бели ломе Бајерн (78:70).

Црвена звезда мтс – Бајерн Минхен 81:78 (20:21, 26:24, 19:22, 16:11)

Црвена звезда мтс: Лазаревић, Волтерс 3, Давидовац 4, Митровић 9 (8ск), Лазић 12, Калинић 20 (8ск, 4ас), Добрић 9 , Холинс 3, Ивановић 11, Марковић 3, Кузмић 4, Цирбес 3.

Претходни текстПобеда црвено-белих против Спартака из Љига
Следећи текстЗвезда и Војводина у финалу Купа Србије