Дејан Станковић – рођени победник

148

Утакмица између Црвене звезде и Радника је 100. за Дејана Станковића као тренера нашег клуба!

Дејан Станковић је један од синонима за Црвену звезду, био и остао. И некако Дејан не иде без Звезде, а ни Звезда без Дејана. Сплет емоција и трк у Португалу којим је исказана свака звездашка емоција коју у себи има наш тренер, само је потврдила све оно што се знало, а то да је Дејан Станковић истинска легенда Црвене звезде. И то није само због играчке и тренерске каријере, већ због оног нечег више, оног што сваки наш навијач осећа, а то је безрезервна љубав према клубу. И због тога, свако од нас може да се поистовети и да најбоље разуме Дејана Станковића, јер он је један од нас, увек био и биће!

Фудбалски је стасао овде, ушао у срце свим звездашима, а одатле није излазио ни у периоду када није био у нашем клубу, јер је увек и у свакој прилици показивао пре свега људску величину и био један од највећих амбасадора Црвене звезде! Баш зато се од фудбала и опростио на Маракани у утакмици са Удинезеом, а већ тада је било јасно да је само питање дана када ће се Дејан вратити у своју кућу.

Због тога, нико није сумњао у Црвену звезду у Браги, јер је Станковић на конференцији за штампу пред меч јасно и гласно рекао да је историјска утакмица, преузео одговорност, терет ставио на своја леђа, али знао је шта ради. Јер је екипа поново изгледала компактно, хомогено и веома неугодно за противника.

Данас је то 100. утакмица на клупи Дејана Станковића, а иза себе има две шампионске титуле, један Куп, једну дуплу круну, 77 победа и много срушених рекорда. Све то, указује да је он један од најбољих тренера Црвене звезде у 21. веку, а да има потенцијал да постане и један од најуспешнијих. А посматрајући ситуацију, само је питање дана када ће поновити успех из играчке каријере и као тренер освојити Лигу шампиона!

Претходни текстЦрвено-бели Деда Мраз чека малишане против Радника
Следећи текстГајићевих 100