Гајићевих 100

94

Дефанзивац Црвене звезде Милан Гајић је недавно одиграо 100. меч у дресу нашег клуба. Десни бек је јубилеј забележио на утакмици против Браге у оквиру последњег кола групне фазе Лиге Европе, када је наш тим обезбедио историјски пролаз у осмину финала другог по јачини европског такмичења, а данас му је дрес са бројем 100 уручио наш спортски директор Митар Мркела.

Гајић је у црвено-белом дресу дебитовао 16. фебруара 2019. године, када је наш тим на Маракани славио против новосадске Војводине резултатом 4:0. На том мечу је наступио на позицији левог бека, и као стартер, одиграо свих 90 минута. Први гол у Звездином дресу, Гајић је уписао управо против данашњег противника Радника, када је наш клуб на гостовању славио минималним резултатом. Момак рођен 1996. године је уписао укупно шест голова у црвено-белом дресу, као и 18 асистенција, на 100 одиграних мечева.

У претходној сезони, под вођством Дејана Станковића, Гајић је одиграо укупно 47 утакмица у свим такмичењима и уписао 2 поготка, а наступио је и у Лиги Европе где је пружао добре партије. За непуне три године у Црвеној звезди, брзоноги дефанзивац успео је три пута да подигне пехар националног шампионата, као и један трофеј Купа Србије. У два наврата је играо Лигу Европе са нашим клубом, а у другом по јачини европском клупском такмичењу успео је да постигне и један гол, против Слована из Либереца, када су црвено-бели забележили убедљиву победу. Гајић је и ове сезоне успео да се упише у листу стрелаца, а верујемо да ће наш десни бек наставити да пружа добре партије у дресу вољеног клуба и допринети новим успесима црвено-белих у будућности.

Претходни текстДејан Станковић – рођени победник
Следећи текстЦрвена звезда дочекује Барселону (уторак, 19)