Чудо над чудима Црвене звезде у Новом Месту!

74

Кошаркаши Црвене звезде мтс победили су Крку у Новом Месту 71-70 и тако забележили 10. победу у сезони.

Крка – Црвена звезда 70:71
(16:12, 19:15, 24:15, 11:29)

Меч који ће остаће упамћен дуго јер је Звезда направила највећи подвиг у досадашњем делу сезоне!

Просто сагледавање резултата не говори кроз шта су прошли црвено-бели у дворани Леон Штукељ! Од минус 18 и резултата 60-42 правим стампедом у последњих 7 минута прегазили су Крку и стигли до велике победе!

Огромна потрошња тима који је уз све недаће и некомплетан, умало је дошла на наплату у Новом Месту. Само 44 сата након победе у утакмици са Олимпијакосом у Београду, црвено-бели, овога пута без Добрића (висока температура), Кузмића (изврнуо зглоб на утакмици са Олимпијакосом), Вајта, и са ровитим Холинсом и Митровићем у тиму, овај некомплетан тим је нашао снаге и без тренера Радоњића на клупи (исккључен 6.30 пре краја) направио чудо на “погон” Калинића, марковића и Давдиовца!

Видели смо две утакмице у Новом Месту. Једну до 34. минута и потпуНо другу након искључења првог тренера црвено белих који је “продрмао” екипу, када је виђена потпуно другачија слика на паркету!

Црвена звезда је у последњој четвртини надокнадила заостатак од 18 поена и дошла до 10. победе у овој сезони. И то слободним бацањем Калинића на 1,3 секунде до краја.

Калинић је тројком на пет секунди до краја донео изједначење, да би тренер Крке на 1,3 секунде до краја добио техничку јер је сматрао да је фаул над Гибсом, који је изашао у аут после контакта са Лазићем.

Калинић је погодио бацање, још је била лопта за црвено беле и то је био крај меча за велику победу која је након свега виђеног велика као и оне у Тел Авиву или над Олимпијакосом у Београду!

Регионални шампион је везао два тријумфа у Евролиги, а дуел са Крком долази пред дупло коло елитног такмичења – и утакмице са Барселоном и Бајерном у Београду

КК Црвена звезда мтс: Лазаревић, Волтерс 8, Лазић (капитен) 5, Ускоковић, Давидовац 19 и 10 скокова, Холлинс 7, Симоновић, Калинић 15, Ивановић, Маровић 10 и 5 ас, Цирбес 2;

Одмах након ове утакмице, тим се аутобусом враћа за Београд, а већ током наредне недеље следе још три утакмице: против Барселоне и Бајрена у Евролиги, и меч са Борцем у оквиру регионалног такмичења у Београду.

Претходни текстЗвезда после великог преокрета победила Младост
Следећи текстВатерполисти бране трофеј на Фајнал фору Купа