Картингаши крећу на Светско Гранд финале!

103

Бахреин ће дочекати картингаше Црвене звезде од 11. до 18. децембра 2021. године који ће се борити у конкуренцији 374 такмичара у шест класа на Светском Гранд финалу за што бољи пласман.

Историја је исписана самим пласманом црвено-белих на једно од највећих светских такмичења јер је то стварно велики успех, али смо сигурни да се наши возачи ту неће зауставити и да ће покушати да остваре што боље резултате.

Такмичари АКСК Црвена звезда Давид Матлак, Андреј Петровић, Никола Тошић и Урош Богданић који је у међувремену добио вајлд карту, браниће боје Србије на поменутом Гранд финалу у различитим класама.

Председник клуба, уједно и селектор наше екипе Александар Тошић нам је пренео и своје утиске.

Више пута сам поновио да не идемо у Бахреин да би само попуњавали списак, већ ћемо се равноправно надметати са учесницима из осталих земаља и покушати да докажемо да смо талентована нација и за овај спорт, без обзира што немамо исте услове за тренинге и тестирања која су од великог значаја и неопходна како би се ова деца припремала за такмичења. Финале је заказано за 18. децембар где ће се од 72 такмичара у свакој класи пласирати првих 36 и за почетак наш основни циљ је улазак у првих 36 и наступ у финалу, а онда можемо правити тактику за писање нове историје у српском картинг спорту – истакао је Тошић.

Желимо пуно среће возачима Црвене звезде на предстојећем такмичењу.

Претходни текстСтошић: Дан који ћу вечно памтити
Следећи текстМилојевић: Данашњи успеси у рангу са нашом светском титулом