Милојевић: Данашњи успеси у рангу са нашом светском титулом

51

Навиру позитивна сећања свим актерима чувене утакмице у којој је Црвена звезда победила Коло Коло резултатом 3:0 и постала светски првак, а исто важи и за нашу тадашњу „јединицу“ Звонка Милојевића.

Отишли смо у Токио са жељом да пишемо историју, освојимо трофеј и урадимо нешто што нико није урадио на просторима бивше Југославије. Имали смо огромну жељу да то постигнемо и свака припрема била је усмерена ка томе. Специфичан моменат био је на полувремену када смо остали са играчем мање, а онда је Владица Поповић ушао у свлачионицу и рекао: „Момци, једном се игра за првака света и више никад. Заборавите да имамо играча мање, изађите и покажите да можете да победите“. Послушали смо га и постали прваци света – рекао је Милојевић.

За легендарног Звездиног голмана је то практично био почетак каријере.

– Ако ти се икад догоди да будеш првак света, углавном је то на крају каријере, а код мене је била специфична ситуација. У мом случају, то је практично било на самом старту каријеру, тек када сам почео да браним за први тим Звезде. Хтео сам да то поновим у једном делу каријере, али нисам успео, међутим, памтићу вечно све године у Црвеној звезди.

Верује Милојевић у Црвену звезду и свог кума.

Дејан Станковић је мој кум и ми сви добро знамо да Звезда без Европе није Звезда. Звезда је толико велика и јака да су успеси у Европи саставни део нашег клуба. Ипак, у овом моменту, ово што прави Црвена звезда је у рангу са оним када смо ми постали прваци света. Што се тиче утакмице са Брагом, било би добро да групну фазу завршимо са првог места, али циљ је да останемо у Лиги Европе – закључио је Милојевић.

Претходни текстКартингаши крећу на Светско Гранд финале!
Следећи текстУ сусрет противнику – Брага