Дерби вечитих ривала у 10.колу Суперлиге Србије за одбојкашице припао Партизану

90

Одбојкашице Црвене звезде претрепеле су први пораз у Суперлиги Србије. Дерби меч 10. кола између вечитих ривала припао је Партизану 3:2.

У првом сету виђен је силовит почетак црно-белих На крилима навијача брзо су повеле 3:0, потом и 7:3. Црвено-беле су врло брзо стигле до изједначења 7:7, а потом и до првог вођства на утакмици 10:9. Од тог тренутка ритам игре је дикторала Звезда. У неколико наврата имала је +4 -15:11, 16:12 али су ривалке успевале да смање на поен минуса. Дилеме око победника првог периода решене су при вођству Звезде 21:17. Сигурном игром сет су увеле у мирну завршницу за победу 25:17.

У другом периоду слична слика, почетак у знаку Партизана. Црно-беле су константно биле у предности. У финишу сета имале и четири поена плуса 20:16, али су црвено-беле упорном игром успеле да преокрену и поведу 21:20, а онда и 23:21. Црно-беле се нису предавале и ушло се у егал завршницу. Играло се на разлику, а успешније су биле домаће које су овај период добиле 32:30 и изједначиле на 1:1 у сетовима.

Повела је Звезда 2:0 у трећем периоду, али је Партизан врло брзо преокренуо и под утиском славља у маратонском другом сету стигао до вођства 14:7. Звезда се борила, успевала да се приближи на поен минуса, али су црно-беле у овом периоду биле доминантније. Имале су предност 24:21, али је Звезда стигла до изједначења 24:24 и ушло се у још једну неизвесну завршницу. У игри на разлику екипе су наизменично биле у предности, али и овога пута су црно-беле имале више среће, концентрације и повеле 2:1 у сетовима.

Губитак два сета на разлику као да је додатно мотивисао Звезду која је од почетка четвртог сета наметнула своју игру. Средином периода имала и +6 – 15: 8. Нису црвено-беле ниједног тренутка дозволиле домаћим одбојкашицама да се приближе и покушају да направе преокрет. Сет су завршиле са +10 и изједначиле на 2:2 у сетовима.

У последњем, петом сету, Звезда је кренула доминантно, повела 9:3. Уследио је пад у концентрацији што је омогућило Партизану да стигне до изједначења 12:12, и сет уведе у неизвесну завршницу. У репризи другог и трећег сета славиле су црно-беле 3:2, наневши први пораз Звезди у Суперлиги Србије.

Тренер Црвене звезде Александар Владисављев истакао је да је ово био веома тежак и напоран меч за његов тим.

Практично ово је трећа утакмца у шест дана и то врло тешка. У припреми утакмице сам упозоравао да нас чека мотивисан и одморан противник, који и због вечитог дербија и због целе наше и њихове ситуације на табели има велики мотив да игра добро против нас. Нажалост нисмо имали довољно енергије, снаге и концентрације да завршимо један од три маратонска сета која су припала њима, а сва су била на разлику. Видели сте да сетове које смо добијали добијали смо убедљиво, а сетове које смо губили били су 32:30, 31:29 и на крају тај брек где смо имали велику предност.

Владисављев сматра да је густ распоред дерби мечева узео данак јер је његов тим у кључним моментимаостајао без енергије.

Тачно се осети, бар ја осетим поред терена, да ми екипа губи енергију. На 8:3 наравно да сам веровао у победу, али нисам био убеђен јер видим да екипа полако пада. Питао сам се да ли ћемо дочекати грешку противника, или ћемо сами успети да зарадимо поен. До сада смо сами зарађивали, овога пута смо чекали неку грешку противника, она се није десила и дошао је први пораз.

Стратег Звезде не мисли да је пораз страшна ствар иако дуели са Партизаном носе посебну тежину и мечеви су у којима сви желе победу.

Првенство има простора за исправке и идемо даље спремамо се за оно што нас чека, закључио је Владисављев.

За Звезду је најважније да из овог дуела излази без повређених играчица и да има времена до петка да опорави тим, напуни батерије до дуела против Железничара из Лајковца. Тај меч се игра у петак, 10.децембра.

Претходни текстПораз црвено-белих у Љубљани
Следећи текстВатерполисти сломили отпор Пролетера у финишу за пету суперлигашку победу