Челична одбрана и победа на северу Русије

72

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Зенит 69:58, у мечу 13. кола Евролиге.

Црвено-бели су одиграли фантастичну утакмицу и тако на импресиван начин прекинули низ од три пораза на једном од тежих гостовања у Евролиги у последњих неколико сезона.

Шампион Србије и АБА лиге сада је на скору 5-8 у елитном такмичењу, док је Зенит на 8-5.

Најефикаснији код црвено-белих који сада имају скор 5/8 био је Волтерс са 14 поена, пратио га је вечерас одлични тандем Калинић и Кузмић са по 11 поена.

Код Зенита који је уз 8 победу доживео 5. пораз истакли су се Мики са 16 и Френкамп са 12 поена.

Црвена звезда је одиграла феноменално прво полувреме, уз изузетно чврсту одбрану која је била заштитни знак овог меча, имала је и добар напад па се на велики одмор отишло са плус 14 за црвено-беле.

И у другом полувремену црвено-бели нису спуштали ритам, о чему довољно говори и податак да је један од најбољих напада у Евролиги у 37.минуту био сведен на испод 50 убачених поена, а меч завршио са сезонским минимумом од 58 поена! Каква одбрана се играла на северу Русије говори и овај податак:

Бивши играчи Црвене звезде и ударне игле овог тима у нападу Лојд и Берон убацили су комбиновано 11 поена и то све са линије слободних бацања!

Кузминскас је остао без поена уз четири промашаја из игре, Алекс Појтрес није ни шутирао ка кошу,Гудаитис је погодио само један шут из игре, док је Пољак Понитка такође једине поене уписао са линије слободних бацања!

Подвиг нашег тима је већи и због чињенице да је Никола Ивановић на последњем тренингу задобио лакшу повреду због које тренер Радоњић и стручни штаб нису желели ништа да ризикују, па је екипа Црвене звезде мтс одиграла мећ у Санкт Петербургу и без одлиног бека.

Екипа се враћа у Београд у суботу, а већ у недељу следи нови пут у Ново Место где црвено-беле у понедељак очекује утакмица са Крком.

У наредном колу Евролиге, екипа Црвене звезде мтс наредног четвртка дочекује Олимпијакос у хали “Александар Николић”.

Евролига, 13. коло
Зенит – Црвена звезда 58:69
(16:23, 12:19, 12:16, 19:11)

Дворана: Сибур Арена (Санкт Петербург)
Судије: Олег Латисевс, Пјотр Пастусијак, Василис Пицилкас

Зенит: Лојд 4, Захаров 0, Карашев 5, Берон 6, Кузминскас 0, Зубков 9, Појтрес 0, Понтика 2, Френкамп 12, Мики 16, Гудаитис 3
Црвена звезда мтс: Волтерс 14, Давидовац 0, Митровић 6, Лазић 5, Калинић 11, Добрић 9, Холинс 5, Марковић 2, Вајт 0, Кузмић 11, Цирбес 6;

У наредном колу Евролиге, екипа Црвене звезде мтс наредног четвртка дочекује Олимпијакос у хали “Александар Николић”.

Претходни текстЗвезда гостује вечитом ривалу
Следећи текстНово славље црвено-белих