У сусрет противнику – Спартак

72

Фудбалери Црвене звезде сутра од 14 часова и 25 минута дочекују Спартак из Суботице на стадиону „Рајко Митић“ у оквиру 18. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића настављају такмичење у домаћем шампионату где ће покушати да освоје нова три бода, након што су у претходној рунди савладали Младост на гостујућем терену са 5:1, а затим и Лудогорец у Лиги Европе са 1:0 у оквиру петог кола групне фазе овог такмичења.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против Спартака смо до сада одиграли 86 утакмица у свим такмичењима. Забележили смо 65 победе, 15 ремија и само пет пораза, уз гол разлику 204:63 у корист црвено-белих. Од почетка новог миленијума, наш тим се састао 27 пута против популарих “Голубова” и забележио је 23 тријумфа, два пута смо одиграли нерешено и исто толико пута смо били поражени од Спартака, уз гол разлику 67:28 у корист нашег тима.

Последњи сусрет са Суботичанима наши првотимци су одиграли почетком ове сезоне у оквиру трећег кола националног шампионата у Суботици где смо победили са 3:1 головима Ел Фарду Бена, Мирка Иванића и Николе Крстовића.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Карте за дуле између Црвене звезде и Спартака су доступне онлине, благајнама нашег стадиона данас од 10 до 18 часова, као и на дан утакмице од 10 сати па све до почетка меча. Карте можете набавити по следећим ценама:

Север: 300 динара
Исток: 400 динара
Запад: 500 динара
ВИП Запад: 1000 динара
Вип 1: 2000 динара
Вип 2: 2000 динара
ВИП Галерија: 3000 динара

За све који неће бити у прилици да директно са стадиона „Рајко Митић“ бодре наш клуб, директан пренос утакмице 18. кола, између Црвене звезде и Спартака, можете да пратите на каналу Аренаспорт 1 Премиум од 14 часова и 25 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно са 38 бодова налази на другој позицији на табели у Суперлиги Србије уз сјајну гол разлику од 40:10. Забележили су наши првотимци тринаест победа, два ремија и један пораз од старта сезоне, а имају и утакмицу мање у односу на остале екипе у лиги коју ће наш тим одиграти у одложеном термину Вождовца. Са друге стране наш тим блиста у Лиги Европе где се налази на првом месту у групи Ф са десет освојених бодова у конкуренцији са Брагом, Лудогорецом и Мидтјиландом. На претходом првенственом мечу изабраници Дејана Станковића су савладали Младост на гостујућем терену у Лучанима са 5:1 головима Александра Катаија, који је погодио мрежу три пута, Мирка Иванића и Ел Фарду Бена, док су у четвртак наши првотимци савладали Лудогорец са 1:0 у оквиру петог кола групне фазе другог по јачини такмичњему у Европи.

Спартак заузима шесту позицију на табели са 23 освојена бода, уз гол разлику 21:23. Екипа из Суботице је остварила шест тријумфа, пет ремија и шест пораза од старта сезоне што их је свртало у горњи део табеле. Фудбалери Владимира Гаћиновића су у одличној форми и имају три везане победе. Славили су суботичани против Колубаре (2:1), Металца (2:0) и Новог Пазара (1:0) на последња три меча.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Као један од најбољих појединаца Спартака истакао се Лазар Туфегдзић који је наставио своју одличну форму из прошле сезоне и тренутно је први стрелац своје екипе са шест погодака, а уједно и најбољи асистент. У претходној години Туфегдзић је на 36 мечева постигао 16 голова. Поред њега у нападу је веома запажен крилни нападач Никола Срећковић који је од старта сезоне постигао четири гола. Од нападача треба истаћи двадесетдеветогодишњег Немању Николића који је први избор када је у питању центарфор. На голу је млади талентовани чувар мреже Мишо Дубљанић које је висок 203 центриметра, а ту су а ту су и стандардни играчи попут Нобуру Шимуре, Давида Дунђерског, Немање Михајловића, Николе Фуртуле, Михајла Иванчевића и Милета Савковића који су окосница тима из Суботице.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на сутрашњем мечу биће Марко Ивковић, а поред аут линија помагаће му Марко Ђуричић и Милан Пашајлић, док ће у ВАР соби седети Новак Симовић и Никола Ђоровић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Субота:

-13:00 Раднички 1923-Напредак
-17:00 Металац-Чукарички

Недеља:

-13:00 Колубара-ТСЦ
-13:00 Раднички Ниш-Радник
-16:30 Вождовац-Партизан

Понедељак:

-15:00 Нови Пазар-Пролетер
-17:00 Војводина-Младост

Претходни текстЗвездине двоцифрене групне фазе
Следећи текстКадеткиње одличне, пет!