Звездине двоцифрене групне фазе

56

Црвена звезда је победом над Лугодорецом од 1:0 обезбедила европско пролеће и то коло пре краја групне фазе. Учинак је још импресивнији када се узме у обзир то да смо већ сад освојили двоцифрен број бодова – 10.

У случају победе у последњем колу над Брагом у Португалу, осим првог места, наш тим би остварио још једно достигнуће, конкретно срушио би рекорд броја освојених бодова у групној фази када је реч о Црвеној звезди. Интересантно је да је он постављен прошле године када смо као другопласирани у групи са Хофенхајмом, Гентом и Слованом прошли даље и износи 11 бодова. Дакле, позитиван резултат у Браги се поново провлачи као нешто пожељно.

Већ сада је надмашен учинак из сезоне 2017/18 када смо са девет бодова завршили као другопласирани у групи са Арсеналом, Келном и БАТЕ-ом. Тада смо групу завршили са две победе, три ремија и поразом, а тренутно смо на сличном учинку као прошле сезоне. Тада смо имали три победе, два ремија и пораз, сада имамо реми мање, али преостало је да се одигра још једно коло које ће много тога разрешити.

Подсетимо, Црвена звезда је прва у групи у два случаја: 1. Победа над Брагом и 2. Реми са Брагом, али и без победе Мидтјиланда против Лудогореца; Црвена звезда је друга у групи у два случаја: 1. Реми са Брагом и победа Мидтјиланда, 2. Пораз од Браге, али без победе Мидтјиланда. Сценарио који свакако не прижељкујемо је да завршимо као трећепласирани, а то се може десити само у случају да изгубимо од Браге, а Мидтјиланд победи.

Претходни текстРаднички поново успешнији
Следећи текстУ сусрет противнику – Спартак