Станковић: Максималан фокус од почетка

60

Шеф стручног штаба Дејан Станковић изнео је очекивања пред утакмицу 18. кола Суперлиге Србије коју ће његови изабраници одиграти против екипе Спартака на стадиону „Рајко Митић“ сутра од 14 часова и 25 минута.

Брзо иду утакмице, мало је времена за одмор, али смо се навикли већ и на притисак и на морање и на температуре и повреде. Идемо даље, видећемо данас поподне, сигурно неће бити Николића, Живковића који има истегнуће мишића, Дионија, Бакајока, сви остали ће бити на располагању неко мање, неко више, зависи од вечерашњег тренинга – истакао је Станковић.

Осврнуо се чеф стручног штаба и на претходну утакмицу у којој су црвено-бели савладали Лудогорец и обезбедили пролеће у Европи.

– Победе су пеницилин за све за групу, расположење и бржи опоравака. Имали смо утакмица где смо губили у Европи па смо се увек враћали још јачи. Има увек времена за анализу, иако су другачије утакмице у Европи и код нас у првенству, то је реално и истинито. Битно је да смо се добро одморили, фокус ће бити сигурно, однос ће бити стопостотан. Имамо две везане првенствене утакмице код куће после доста времена, очекујемо максималан учинак и да наставимо даље да се приближавамо 15. децембру што јачи и бољи.

Говорио је Станковић и о изостанку Милана Родића на утакмици против Лудогореца.

– Не знам шта би било кад би било, донекле водим рачуна ко фали, али у моменту када треба да се изађе на терен бавим се само оним што имам. Момци су показали и доказали да можемо без сваког, јер онако како су они одиграли и даи целог себе против Лудогореца, са њима се може све.

Осврнуо се шеф стручног штаба и на екипу Спартака.

– Кренули су коректно, после тога су имали озбиљан пад са Буачом, вратио се опет тренер Гаћиновић који добро познаје град, који је играо тамо дуго година, зна како дише Спартак. Са њим су дошле и добре игре, један чвршћи Спартак. Очекујем да ће овде бити комплетни и волео бих да буду комплетни и да играмо једну добру и јаку утакмицу, против Спартака је увек било занимљиво.

Прокоментарисао је некадашњи капитен Звезде и тренутну ситуацију на тебели Суперлиге Србије.

– Била је предност и пет, некад иосам, неки су рачунали 11 бодова. Црвена звезда сама по себи вуче притисак и да си на 0, плус три, плус два, минус три или шест увек је императив победа. Црвена звезда је резултат, из утакмице у утакмицу. Историја је лепа, али морамо да гледамо садашњост и унапред, свака три бода су много значајна. Лакше је када си на минус шест и утакмицу мање, сигурно него да је разлика већа, али опет би било боље да смо на нула или плус три. Спремаћемо утакмицу по утакмицу, три по три бода, дати целог себе и свешћемо рачуне на крају.

Изабраници Дејана Станковића су остварили битну победу над Лудогорецом, а шеф стручног штаба је прокоментарисао ситуацију у групи Ф овогодишњег издања Лиге Европе.

– Стојим иза тога што сам рекао и после утакмице. Како год да се заврши Црвена звезда је победник. Озбиљно смо одиграли ову групу, имамо још једну утакмицу, идемо тамо по пролаз и да остваримо наш циљ. Зависи од нас, сигурно да ћемо имати јаког противника, али имали смо и овде, као и у Бугарској, Данској и успели да останемо на првом месту што је један огроман резултат. Не може нико да ме убеди, да Брага, Лудогорец и Мидтјиланд нису добре екипе, ако неко може да просуди да то нису озбиљно добре екипе онда треба да промени спорт. Ради се о три озбиљно добре екипе, не дижем тиме цену Црвеној звезди, али желим да подвучем да смо групи у којој можеш да да завршиш први, а можеш и последњи.

Осврнуо се Станковић и на веома напету борбу за прву позицију у групи Ф Лиге Европе.

– О томе смо причали у стручном штабу да ће бити уравнотежено. Мислио сам да ће све четири екипе у последњем колу бити у игри за прво место, то су биле моје прогнозе. У целој групи се десило да последњи буде Лудогорец, који је једна добра, озбиљна екипа, али су нека наша предвиђања да ће се у последњем колу одлучивати ко ће бити први, други и трећи. Сада се одлучује између три, а не четири екипе. Свашта може да се деси али сигурно је да се погнуте главе нећемо враћати из Браге. опушт

Гелор Канга добио је дозволу да не буде са тимом на утакмици против Спартака због смртног случаја.

– Нама је човек битнији него играч. Канга је претрпео трагедију у фамилији, преминуо му је отац, без поговора наравно да треба да заврши своје приватне ствари. Ми смо га загрлили и једва чекамо да се врати, то је најмање што можемо да урадимо за Кангу. Видећемо кад се буде вратио како је поднео пут, има сву дозу разумевања како клуба, тако и наше групе да буде човек, да уради све што је потребно да се његова фамилија колико толико осећа боље у том тешком тренутку.

Владимир Петровић Пижон на тренинзима првог тима већ један одређени период ради са најмлађим играчима, а шеф стручног штаба Дејан Станковић није крио задовољство због те чињенице.

Владимир Петровић је ту већ три или четири недеље. Он је Звездина звезда, неко ко је обележио моје детињство и расст у Црвеној звезди, то није нишра чудно, нити изненађење што је прикључен. Мислим да има још доста тога да да и да покаже поготово младима, а верујем и старијима, тако да је уживање радити са њим. Та идеја постоји одавно, само је требала да се реализује, да се прилагоди план и програм, његове обавезе и наш ритам такмичења, за сада иде све како треба и заиста смо презадовољни. Гледам његове вежбе и објашњавање то је мање више исто као када смо ми били млађи, ми смо упијали његово знање и доста нас је изашло из те генерације – закључио је Станковић.

Претходни текстЗвездин дефанзивни бедем
Следећи текстИспуњен циљ и у Врбасу: Четврта „стотка“ за девету победу