Звездин дефанзивни бедем

49

Фудбалери Црвене звезде савладали су бугарског представника Лудогорец резултатом 1:0 и тако обезбедили ново европско пролеће. Изабраници Дејана Станковића одиграли су одличан меч у свим линијама тима, али треба посебно поменути одбрану, која је одрадила одличан посао не допустивши противнику да створи озбиљнију прилику за гол. Посебно су се истакли Александар Драговић и Радован Панков, који су одлично сарађивали на терену и били непремостива препрека за нападаче гостујућег тима.

Александар Драговић пружа одличне партије ове сезоне, како у европским такмичењима, тако и у домаћем првенству. Поново је аустријски репрезентативац био један од најзапаженијих на терену, што показује и статискичка платформа ИнСтат, према којој је наш дефанзивац на мечу са Лудогорецом остварио укупан индекс 286, и тако био један од најзаслужнијих за победу црвено-белих. Искусни штопер је за 95 минута, колико је провео на терену, изашао као бољи из 10 дуела, од 15 у колико је учествовао, и тиме имао учинак од 67 процената успешности. Био је Драговић запажен и када је реч о скок игри, где је 4 пута био највиши, док је у дуелима на травнатој површини наш фудбалер изашао као бољи из шест дуела. Сјајно је уклизавао дефанзивац и два пута правовремено одузео лопту брзоногим противничким нападачима, и тако спречио потенцијалну прилику за гол гостију. Да је Драговић био важан шраф у покретању напада наше екипе говори и податак да је искусни фудбалер имао чак 97 процената успешних додавања, где је највише комбиновао са Панковим и Ераковићем.

Одличну утакмицу одиграо је и Радован Панков, који је као и у првом мечу против бугарског представника, и овог пута имао запажену улогу на терену. Сјајан је био Панков у свим сегментима игре, и уз укупан индекс 288 био други најбољи фудбалер наше екипе на мечу. Доминантан је био Панков са лоптом у ногама, где је као један од покретача напада црвено-белих имао чак 92 посто успешних додавања, уз максималан учинак када су дуге лопте у питању. Када је реч о дуел игри, наш дефанзивац је бољи од противничких нападача био у 10 наврата, а од тога чак седам пута од Сотироуа који никако није налазио начин да прође поред Панкова. Три пута је фудбалер нашег клуба перфектно уклизавао и узимао лопту из ногу противничких играча, док је уз то имао и шест одузетих лопти, од којих су две биле на половини противника.

Александар Драговић и Радован Панков имали су важну улогу у победи нашег клуба, и сјајним сналажењем на терену били права енигма за противника. Верујемо да ће наши дефанзивци наставити да бележе фантастичне партије у црвено-белом дресу и у наставку сезоне, и тако допринети новим успесима, како у европским такмичењима, тако и у домаћем првенству где је Црвена звезда бранилац титуле.

Претходни текстКадеткиње одличне, пет!
Следећи текстСтанковић: Максималан фокус од почетка