Раднички поново успешнији

108

Први пораз Црвене звезде на првом турниру Регионалне лиге у Сплиту. У одложеном мечу 2.кола Раднички је и други пут у сезони славио против нашег тима – 13:8 (5:1, 1:2, 2:2, 5:3).

Лош старт је коштао резултата. Раднички је стигао до прве победе, након што је у прва два меча у финишу долазио до бодова, у првој четвртини. Звезда је повела преко Марка Радовића, затим је искључен најбољи стрелац Крагујевчана Никола Лукић, са правом замене, али су стали изабраници Александра Филиповића. Марко Радуловић је донео преокрет са два гола, Мишовић је зауставио његов казнени ударац са пет метара, али су Станојевић, Круг и Врлић у последња два минута донели високих 5:1 актуелном шампиону Србије и региона.

Практично десет минута је Звезда била без гола, девет промашаја, три изгубљене лопте, уз само две одбране Добожанова. Танкосић је прекинуо пост, а после четири минута погодио још једном за 5:3 из петерца. Нису црвено-бели искористили тај моментум, Круг је погодио у ситуацији са играчем више за 6:3 пред полувреме.

До средине трећег периода головима Басаре и Танкосића Звезда је пришла на само гол заостатка, али су преломили утакмицу Ћук и Круг, пет секунди пре краја за 8:5. У последњих осам минута, осетили су се изостанци Суботића и Марковића у оваквој утакмици, лоша реализација играча више и треће искључење капитена Вукићевића. Алекса Укропина је са два брза гола „одлепио“ Раднички, Гардашевић узвратио са два везана успешно реализована петерца, а Круг новим голом и Станојевић потврдили победу Радничког. До краја меча погађали су Пјешивац и Радуловић за коначних 13:8.

Три гола Танкосића, два Гардашевића, по једном су погађали Радовић, Пјешивац. У вечерњем термину Звезду очекује битан дуел против једног од фаворита и домаћина турнира, сплитског Јадрана, (20.40).

РАДНИЧКИ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 13:8 (5:1, 1:2, 2:2, 5:3)
Сплит, базен: „Пољуд“. Судије: Ненад Периш и Јошко Пранчић (Хрватска). Играч више: Раднички 7(4), Црвена звезда 6(1). Петерци: 2(1), Црвена звезда 3(3).

РАДНИЧКИ: Добожанов, Бранковић, Станојевић 2, Јанковић, Ћук 1, Круг 4, Укропина 2, Танасијевић, Тохољ, Миличић, Лукић, Врлић 1, Тодоровски, Радуловић 3. Тренер: Урош Стевановић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 3(1), Ђурђић, Гајић, Тртовић, Милојевић, Пјешивац 1, Басара 1, Рађен, Вукићевић, Гардашевић 2(2), Радовић 1, Ивановић, Смиљевић. Тренер: Александар Филиповић

Претходни текстЗвезда циља нову победу
Следећи текстЗвездине двоцифрене групне фазе