Уникс бољи од Црвене звезде

43

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су у 12. колу Евролиге од Уникса. Гости из Русије показали су раскошни нападачки таленат.

Гости из Русије постигли су чак 16 тројки из 32 покушаја, за два су били још бољи 20 од 27 и у таквим околностима било је немогуће супротставити се екипи пуној НБА искуства и талента. Уникс је уписао победу резултатом 98-78.

Најефикаснији међу црвено-белима био је Холинс са 15 поена. Двоцифрени су били и Нејт Волтерс који је убацио 13, Огњен Добрић са 11 и Никола Калинић који је меч завршио са десет поена.

Енергија у редовима Црвене звезде није била на препознатљивом нивоу од почетка. Искусни ривал је знао то да искористи и експресно направио серију 8-0. Црвено-бели су покушали да се врате у игру, али нису успели да пронађу ритам. Дејан Радоњић је мењао играче, тражио расположену петорку, међутим, до краја четвртине Уникс је успео да задржи убедљиво вођство. Закуцавање Холинса пред крај четвртине вратило је Црвену звезду на 10 поена заостатка (16-26).

Друга деоница је почела серијом новом серијом ривала 7-2, али је уз помоћ свесрдне подршке навијача Црвена звезде реаговала. Фуриозна серија 11-0 у потпуности је вратила црвено-беле у игру, (32-35). Црвено-бели су имали шансу и за потпуни повратак у егал, али је Уникс пронашао опет шут за три поена, одбио налет, и са осам поена разлике отишао на велики одмор, 39-47.

Трећа четвртина је била пресудна и да се одлучи питање победника. Ајзеа Кенан и Џон Браун били су нерешива енигма за одбрану Црвене звезде. Узински и Спису су одиграли једну од најбољих партија у сезони и Уникс је средином четвртине стекао великих 19 поена предности, (44-63).

Публика је покушавала, Звезда улагала последње атоме снаге, али је дефинитивно данас наишла на снажнијег ривала. У таквим околностима резултатског повратка није било.

Црвена звезда мтс – Уникс Казан 78-98 (16-26, 23-21, 18-29, 21-22)

Црвена звезда мтс: Волтерс 13, Давидовац 9, Митровић 5, Лазић 8, Калинић 10, Добрић 11, Холинс 15, Симоновић, Ивановић 3, Марковић 2, Кузмић 2 (9ск), Цирбес. Тренер: Дејан Радоњић.

Претходни текстДруги тријумф ватерполиста у Сплиту
Следећи текстДеца бесплатно против Спартака