Други тријумф ватерполиста у Сплиту

88

Црвено-бели су након почетног тријумфа против Солариса савладали и которски Приморац 14:8 (3:1, 3:1, 2:2, 6:4), и са две победе улазе у дуеле против Радничког и Јадрана трећег дана турнира.

Меч против Радничког је био перма програму заказан за данас од 10 часова, али је померен за суботу, трећи дан турнира, у истом термину. У вечерњим часовима, до 20.40. наш тим ће се састати за домаћином, сплитским Јадраном.

Звезда је против Приморца одиграла још једну утакмицу у којој је била доминантна и веома брзо решила питање победника, као и против Солариса. Изабраници Александра Филиповића су повели головима Радовића, Пјешивца и Смиљевића, а Неђо Баштрица је прекинуо серију нашег тима за крај првог периода, (3:1). Исти играч је постигао и други погодак на старту друге четвртине, коју су црвено-бели головима Радовића, Басаре и Танкосића, сва три са играчем више, решили у корист истим резултатом и са 6:2 отишли на полувреме.

У трећој четвртини смо видели по два гола у мрежи Мишовића и Краља, и сва четири су била са играчем више. Погодио је прво Басара, затим су Гопчевић и Матковић улили наду Приморцу, коју је угасио капитен Милош Вукићевић својим 100. голом у капици Црвене звезде за 8:4. Последњи квартал је и донео одговор о победнику, уколико је и било сумње до тог момента. Звезда је у серијама постизала голове, Пјешивац је два гола донео +6 (10:4), а Вукићевић, Смиљевић и Милојевић потврдили другу победу нашег тима везаним головима. Коначан резултат поставили су Млађан Јановић и Неђо Баштрица у последњим секундама.

Стефан Пјешивац је био најефикаснији са три гола, по два су постигли Марко Радовић, Иван Басара и Милош Вукићевић.

Приморац је ремизирао са Морнаром у првом мечу другог дана (12:12), који је затим поражен од Солариса (8:9). Јадран је савладао Соларис (16:7), да би у последњем мечу дана, у вечерњем термину, Јадран и Раднички ремизирали 14:14.

Јадран има 7 бодова из три меча, Црвена звезда 6 из две утакмице, Соларис 3 из три меча, Раднички и Приморац по два бода, уз меч мање Крагујевчана, док Морнар има само један бод. На укупној табели оба турнира, Нови Београд и Југ су са четири победе и 12 бодова на деоби првог места, Јадран из Сплита је трећи са 7 бодова из три меча, а Црвена звезда дели четврто место са „вечитим ривалом“ са шест бодова, али и утакмицом мање.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПРИМОРАЦ 14:8 (3:1, 3:1, 2:2, 6:4)
Сплит, базен: „Пољуд“. Судије: Јошко Пранчић и Ненад Периш (Хрватска). Играч више: Црвена звезда 12(9), Приморац 9(4).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Ђурђић, Гајић 1, Тртовић, Милојевић 1, Пјешивац 3, Басара 2, Рађен, Вукићевић 2, Гардашевић, Радовић 2, Ивановић, Смиљевић 2. Тренер: Александар Филиповић

ПРИМОРАЦ: Краљ, Драшковић, Пауновић, Гопчевић 1, Мачић 1, Вукасовић, Шекарић, Јановић 1, Станојевић 1, Баштрица 3, Матковић 1, Вукшић, Исљамовић, Кривокапић. Тренер: Ранко Перовић

Претходни текстТема дана | Организација европског спектакла за 20.000 малих звездаша
Следећи текстУникс бољи од Црвене звезде