Звезди предност пред реванш

74

Млади радник – Црвена звезда 1:3 (24:26, 23:25, 25:23, 22:25)

Одбојкаши Црвене звезде забележили су победу у првом мечу полуфинала Купа Србије. На гостовању у Пожаревцу савладан је Млади радник 3:1 и направљен велики корак ка пласману у финале такмичења.

Баш како су пред гостовање у Пожаревцу у редовима Црвене звезде и најављивали виђена је тешка и неизвесна утакмица, сет је решавала по једна лопта, а у тој игри нерава успешнији су били црвено-бели.

У првом сету Звезда је на почетку наметнула свој ритам, брзо повела 3:0, а потом већим делом овог периода одржавала предост. Средином сета домаћи су успели да изједначе, поведу 15:14, и ушло се неизвесну завршницу. У финишу меча црвено-бели су били успешнији и овај период добили на разлику.

У сличном ритму протекао је и други период игре, Звезда је у пресудним тренуцима имала више храбрости и концентрације и на крају повела 2:0.

Трећи сет су боље отворили домаћи, од почетка повели, контролисали резултат. У једном тренутку имали и четири поена предности 20:16. Испоставило се да је та залиха била довољна да период, и поред константних напада Звезе, успешно приведу крају и смање вођство ривала на 2:1.

Четврти период игре већим делом је протекао у изједначеној игри у којој су обе екипе имале своје шансе. Звезда је своју прилику искористила у самом финишу, направила разлику и забележила важан тријумф пред реванш у Београду.

По завршетку прве утакмице полуфинала Купа Србије Игор Жакић, тренер Црвене звезде осврнуо се на меч и игру свог тима.

Одиграли смо тешку утакмицу, бла је ово утакмица на једну лопту, прва три сета играло се на разлику, два смо добили, један изгубили. У четвртом сету до 20. поена игрло се егал, поен за поен. Успели смо да преломимо пред крај сета. Задовољан сам већим делом игре, већим делом утакмице како смо одиграли, како смо се носили са притиском у одређеним моментима и неким судијским одлукама. Одрадли смо пола посла и то тако и треба да гледамо. Нема места за много радовања, славља. Дефинитивно је само пола посла урађено, узели смо три од шест сетова колико нам је потребно за пролаз у финале и морамо да будемо максимално фокусирани на то – био је први коментар Жакића.

Времена за одмор, практично, нема. Звезду већ у суботу очекује ново гостовање. Овога пута екипи Такова.

Већ у суботу нас очекује утакмица са Милановцем коју морамо озбиљно да схватимо. Они су исто домаћинска екипа, сигурно ће хала да буде пуна, сигурно ће имати огроман мотив да добију Црвену звезду. На нама је да им то онемогућимо и да одиграмо још једну добру утакмицу. Још једном честитам мојим момцима који су и у дуелу против Младог радника показали карактер – закључио је Жакић.

Реванш меч полуфинала Купа Србије на програму је 7.децембра. Сусрет се игра на Бањици.

Претходни текстОлимпијакос славио у Београду, шанса за пролаз у последњем колу
Следећи текстИза југа Маракане – Петлићи Звезде јесењи прваци