Мајстори за хет-трик – Катаи и Бен

57

Црвена звезда је савладала лучанску Младост резултатом 5:1 у оквиру 17. кола Суперлиге, а оно што је интересантно то је да смо видели два хет-трика на мечу. Један је дело Александра Катаија и односи се на голове, а други Ел Фарду Бена и реч је о асистенцијама.

Није ништа ново да Александар Катаи постиже голове. Невезано за противника и такмичење, Катаи је неко ко се профилисао као прави голгетер када је реч о Црвеној звезди, још од пре неколико сезона када је био најбољи стрелац лиге. Ништа другачије није ни данас, с обзиром да је Катаи у досадашњем делу сезоне на 20 мечева постигао 15 голова у свим такмичењима. Јуче је кобан по голмана Младости Костића био у 30, 54. и 65. минуту и забележио први овосезонски хет-трик, а верујемо да ће их бити још, с обзиром да је био веома близу да то постигне против Каирата и Пролетера када је био стрелац два гола.

Претходне сезоне забележио је један хет-трик и то у дуелу против ТСЦ-а на Маракани. Ипак, тада је био нешто бржи јер је постигао три гола за 25 минута, а два пута је био на корак од хет-трика, против Јавора и Мачве. Јучерашњи му је трећи хет-трик у Звездином дресу, а први је забележио још 18. маја 2016. године против Борца у Чачку, када је домаћин савладан идентичним резултатом као Младост јуче – 5:1. Катаи је забележио хет-трик за 41 минут, а још два пута је био близу те сезоне да понови учинак, управо против Борца у претходном мечу и Бачке. Катаи је уједно и најбољи стрелац екипе са 15 погодака, прати га Иванић са 10 и Павков са 7.

За Бена је ово први хет-трик што се тиче асистенција када је реч о Црвеној звезди, али показивао је у нашем дресу да може три пута да погоди мрежу ривала на једном мечу. То је учинио у претходној сезони против Европе, а чак девет пута је постизао по два гола на мечу – Салцбургу, Словану, Спартаку, Металцу, Мачви, Раднику, Војводини, Спартаку и Земуну. Упркос Беновој расположености на јучерашњем мечу што се тиче асистенција, први креативац наше екипе је Милан Родић са седам пасова који су претворени у голове. Бен има једну мање, а Иванић је на коти пет.

Претходни текстЗвездине пионирке друге на турниру у Тивту
Следећи текстПродаја карата за Уникс од утрока