Црвена звезда Сингидунум представник Србије на регионалном турниру

81

У суботу 20.11. одржано је први турнир регионалне ’’НЛБ Вил лиге’’. Представник Србије у регионалном такмичењу за кошаркаше у колицима је Сингидунум Црвена звезда! Поред тог Клуба кошаркаша у колицима, учествују и ККК Оси Парамонт из Подгорице, ККК Задар и ЖСИ ПОК Љубљана.

Прво коло играно је у Великој дворани Републичког завода за спорт и медицину. Свечаном отварању такмичења присуствовали су и представници Црвене звезде мтс. Директор клуба Филип Сунтурлић, директор маркетинга Јанко Станковић, директор млађих селекција Милан Дозет, првотимац Алекса Ускоковић, који је и на једној од утакмица подбацио лопту за почетак меча, као и црвено-бели јуниори Огњен Матовић, Лука Вудраговић и Андрија Радојевић.

Овим поводом директор Црвене звезде Филип Сунтурлић је рекао:

Велика ми је част што сам данас овде са вама као представник КК Црвена звезда мтс. Као што знате наш Клуб је ове године учинио корак више да овим дивним људима и спортистима помогне да постепено дођу до услова које заслужују. Спорт је ту да мотивише људе, а кошаркаши у колицима су прави пример снаге спорта и шта је све могуће уз велику мотивацију и енергију. Надам се да ће и остали клубови схватити значај и следити пример Црвене звезде и активно се укључити у рад клубова кошаркаша у колицима. Сингидунум Црвена звезда је добар пример успешне сарадње. Свим учесницима турнира желим пуно среће, да покаже све што знају, а Сингидунум Црвеној звезди посебно добар резултат – истакао је Сунтурлић.

Велика борба и права промоција кошарке у колицима је виђена у Кошутњаку. Сви учесници турнира показали су завидно кошаркашко умеће, а пленила је њихова борба за сваку лопту. Представили су се присутној публици на величанствен начин и још једном показали да су истински хероји и прави промотери спорта.

Сингидунум Црвена звезда је уписао и победу на самом отварању. Она је била веома убедљива и плод фантастичне игре Сингидунум Црвене звезде. Савладан је Задар резултатом 66:47 уз фантастичан учинак Ћирковића који је убацио чак 29 поена.

Сингидунум Црвена звезда : Сташић, Цвијановић 12, Везмар 2, Ћирковић 29, Плазачић 2, Митровић, Пајевић 15, Рабреновић, Ј.Јовановић 6

У другој утакмици Сингидунум Црвена звезда је била потпуни аутсајдер. Искуснији и снажнији ривал Параспорта из Словеније је оправдао улогу фаворита и после изједначеног првог полувремена уписао победу резултатом 68:46. Поново је најефикаснији био Ћирковић у редовима Сингидунум Црвене звезде, овог пута је уписао 24 поена.

Такмичарски циљ Сингидунум Црвене звезде са скором 1-1 је испуњен. Међутим, у првом плану је била промоција кошарке у колицима. Тај предиван спорт је окупио фантастичне људе из целог региона, истинске хероје који сваки дан подижу лествицу. Црвена звезда је ту да стане уз њих и у сваком следећем изазову. Они то заслужују!

Претходни текстСтанковић: Преокрет у правом тренутку
Следећи текстЦрвена звезда у понедељак у Подгорици (СЦ Дерби, 18)