У сусрет противнику – Инђија

30

Фудбалери Црвене звезде сутра од 13 часова гостују Инђији у оквиру шеснаестине финала Купа Србије. Изабраници Дејана Станковића покушаће да изборе пласман у даљу рунду, као и да понове прошлогодишњи успех када су освојили ово такмичење.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвено-бели су против Инђије до сада одиграли седам дуела у домаћем првенству, из којих је наш тим шест пута изашао као победник, а само једном ремизирао, уз укупну гол разлику 17:7. Дуел у шеснаестини финала Купа Србије између Црвене звезде и Инђије биће први пут у историји ова два клуба у овом такмичењу.

Први меч између ова два тима играо се у Инђији 2010. године у оквиру другог кола националног шампионата, када је наш тим славио резултатом 1:0 голом Милоша Трифуновића у седмом минуту.

Последња утакмица одиграна је претходне сезоне у оквиру 33. кола Суперлиге Србије на стадиону „Инђија“ где је Црвена звезда славила резултатом 5:1. Двоструки стрелац на мечу био је Милан Павков, а поред њега у стрелце се уписали Дијего Фалћинели, Филипо Фалко и Вељко Николић.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи нашег трофејног клуба који неће бити у прилици да бодре уживо наше првотимце у Инђији биће у прилици да директан пренос утакмице, 33. кола Суперлиге Србије између Инђије и Црвене звезде, погледају на каналу Аренаспорт1премиум са почетком од 13 часова.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно са 38 бодова налази на другој позицији на табели у Суперлиги Србије уз сјајну гол разлику од 35:9. Забележили су наши првотимци дванаест победа, два ремија и један пораз од старта сезоне, а имају и утакмицу мање у односу на остале екипе у лиги коју ће наш тим одиграти у одложеном термину Вождовца. Са друге стране наш тим блиста у Лиги Европе где се налази на другом месту у групи Ф са седам освојених бодова у конкуренцији са Брагом, Лудогорецом и Мидтјиландом. На претходом првенственом мечу изабраници Дејана Станковића су савладали Војводину на стадиону „Карађорђе“ у Новом Саду са 2:1, а голове за наш тим постигли су Милан Павков и Александар Драговић.

Инђија је претходне сезоне испала из Суперлиге Србије као седамнаеста екипа у првенству. Тренутно се налази на првој позицији на табели у Првој лиги Србије са 40 освојених бодова, а екипа Небојше Јандрића је забележила дванаест победа, четири ремија и два пораза уз гол разлику 33:15. У претходној рунди Инђија је поражена од Рада на гостујућем терену са 4:0.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи играч Инђије је капитен Владан Милосављев, искусни тридесетчетворогодишњи играч са богатом каријером. Уједно фудбалер са бројем десет је најефикаснији играч Инђије са осам погодака у Првој лиги Србије. На листи стрелаца прате га дефанзивни везни фудбалер Никола Жакула са шест и офанзивни везни Никола Недељковић са четири гола. Најбољи асистент екипе Инђије је Александар Десанчић са две асистенције. Од нападача треба још напоменути Марка Ковачевића, Стефана Ђуриаћ и Милоша Кукоља. На голу Инђије минутажу деле Милош Чупић, који је бранио за наш развојни тим Графичар, и Дарко Вукашиновић који је дошао из Динамо Врања.

СУДИЈА МЕЧА

Главни судија меча између Инђије и Црвене звезде биће Марко Ивковић, а крај аут линија помагаће му Марко Ђуричић и Милан Пашајлић. Делегат меча биће Миодраг Радаковић, док ће четврти арбитар бити Ђорђе Максимовић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

-Лозница – Чукарички ДОО 1:0
-Партизан – Трајал 3:0
-Металац – ОФК Жарково 3:2
-Жележничар – Напредак 0:1
-Војводина – ГФК Јагодина 5:1
-Раднички – Динамо 1:0
-ОФК Бачка – Пролетер 4:3
-Младост – Колубара 2:3
-Нови Пазар – Будућност 1:0
-Слога (П) – Рад 0:1
-Јавор – Мачва 2:1
-Златибор – ТСЦ 0:4
-Радник – Раднички 1923 2:0
-Спартак – ГФК Дубочица 5:6
-Раднички Нови Београд – Вождовац 2:1

Претходни текстПоново велико признање ЕЛ, Црвена звезда опет организатор АНГТ турнира
Следећи текстРеми храбрих кадета