Поново велико признање ЕЛ, Црвена звезда опет организатор АНГТ турнира

54

КК Црвена звезда мтс добила је поново организацију квалификационог Евролигиног турнира за јуниоре АНГТ.

Он ће и овога пута као и увек носити име трагично преминулог навијача Црвене звезде Марка Ивковића Јагоде.Турнир ће се одржати од 25. до 27. фебруара 2022.године у Београду и биће други по реду квалификациони турнир од четири која организује Евролига.

Добијањем организације овог турнира 11. пут Евролига је још једном исказала огромно поверење које има у КК Црвена звезда мтс и продубила сарадњу која траје већ више од једне деценије.

Подсетимо, фебруар је месец који традиционално из године у годину окупља најталентованије јуниоре из свих делова Европе у Београду.

У организацији КК Црвена звезда мтс, 11. пут одржаће се јуниорски квалификациони турнир. Из године у годину, АНГТ ”Марко Ивковић” подизао је лествицу квалитета организације, а бројне похвале из кровне организације Евролиге, као и феноменални утисци младих кошаркаша и тренера, који су касније постајали главни протагности у сениорској конкуренцији, најбољи су показатељ да је Црвена звезда увек радила најбољи могући посао у организационом смислу. О томе говори и податак да су се у претходним годинама мењали градови организатори овог турнира, али су Црвена звезда мтс и Београд увек ту!

Црвена звезда је у такмичарсом делу учествовала на свим досадашњим квалификационим турнирима, а осим што га је освајала више пута, освајала је и јуниорску Евролигу (Милано) и два пута играла финале (Мадрид и Берлин).

Екипе ће као и сваке сезоне бити подељене у групе А и групе Б а две најбољепласиране обезбедиће своје место у полуфиналу. Освајач турнира обезбедиће своје место на Фајнал ејту који се игра у време одржавања Фајнал фора за четири најбоље екипе у Евролиги.

Поред КК Црвена звезда мтс ове године квалификациони турнири одржаће се у Минхену (први квалификациони турнир 21-23.01.2022), грчкој Патри (25-27.03.2022) и Варезеу (Италија) од 01.04 до 03.04.2022.године.

Претходни текстУчинак Звездиних репрезентативаца
Следећи текстУ сусрет противнику – Инђија