Учинак Звездиних репрезентативаца

53

Укупно седамнаест фудбалера Црвене звезде наступило је за своје националне селекције у оквиру репрезентативне паузе, у конкуренцији сениора, јуниорских и омладинских репрезентативаца.

Милан Борјан, капитен нашег тима, је био један од истакнутијих на терену у победи Канаде над селекцијом Костарике. Искусни чувар мреже провео је на голу 90 минута и својим интервенцијама дао велики допринос у победи од 1:0. Борјан је још једном показао да је ту за свој тим када је најпотребније у ноћи између уторка и среде, када је сјајним интервенцијама водио селекцију Канаде до нове победе, овог пута над Мексиком резултатом 2:1. Репрезентација Канаде тренутно заузима прво место у квалификацијама за Светско првенство, а искусни чувар мреже један је од најзаслужнијих за одличне резултате његове селекције. Дефанзивац Црвене Звезде, Милош Дегенек, бележи добре партије у црвено–белом дресу од почетка сезоне, па се тако поново нашао на списку селектора репрезентације Аустралије. Искусни фудбалер ушао је са клупе и одиграо 15 минута у ремију његове репрезентације са екипом Саудијске Арабије (0:0). Искусни дефанзивац се нашао у стартних једанаест против селекције Кине и одиграо 90 минута, а великим залагањем је дао допринос да његова екипа остане непоражена.

Искусни одбрамбени фудбалер нашег тима, Александар Драговић, скренуо је пажњу на себе одличним партијама у Звездином дресу, како у домаћем шампионату, тако и на европској сцени, што није промакло селектору репрезентације Аустрије који га је поново уврстио на списак. Одлични дефанзивац одиграо је 80. минута у победи његове селекције над Молдавијом (4:1), а наступио је и на мечу против Израела када је пред сам крај меча заменио Хинтерегера.

Гелор Канга је стандардан шраф Габонске репрезентације, а то говори и чињеница да је искусни фудбалер нашег клуба одиграо свих 90 минута против Либије и био један од заслужнијих што је његова селекција славила у том сусрету (1:0). Ел Фарду Бен био је један од најбољих фудбалера Коморских острва на пријатељском мечу против Сијера Леон (0:2), а искусни нападач нашег клуба постигао је оба поготка за свој тим и тако потврдио добру форму ове сезоне. Фудбалер нашег тима, Ричард Одада, који је ове сезоне на позајмици у Металцу, био је један од најзаслужнијих за победу Кеније над Руандом резултатом 2:1. Млади фудбалер одиграо је 80 минута на тој утакмици а у 15. минуту је са беле тачке постигао погодак који је, испоставиће се, био и победоносни за његову селекцију.

Трио младих фудбалера наступио је и за репрезентацију Србије до 21 године. Милош Гордић је стекао велико поверење стручног штаба националног тима, па се тако и на мечевима против Фарских Острва и Украјине нашао међу стативама. Млади чувар мреже провео је 180 минута на терену и одличним интервенцијама још једном скренуо пажњу на себе. На утакмици против репрезентације Украјине млади чувар мреже је одбранио једанаестерац Бондаренку у самом финишу првог дела игре, где је још једном доказао свој велики таленат, као и да одлично „чита“ пенале.

Млади дефанзивац Црвене звезде, Страхиња Ераковић, који ове сезоне пружа одличне партије у црвено–белом дресу, поново се нашао на списку селектора младе репрезентације. Талентовани фудбалер, нашао се на терену против Украјине, као и против Фарских Острва, а одиграо је укупно 180 минута. Талентовани фудбалер нашег тима, Петар Станић, такође је добио прилику да заигра у дресу националне селекције до 21 године. Млади везни фудбалер одиграо је 66 минута у поразу наше младе репрезентације од екипе Украјине (2:1), док је на мечу против Фарских Острва уписао 45 минута у репрезентативном дресу.

Позив за репрезентацију Србије до 19 година која је изборила пласман у Елитну рунду квалификација добили су Марко Ћопић, Урош Лазић, Стефан Деспотовски, Никола Станковић, Никола Митуљикић, Јован Митуљикић, Матија Глушчевић и Марко Лазетић. Наши бисери су прво победили Македонију 2:1, ремизирали са Албанијом 2:2 где су голове постигли сјајни Никола Митуљикић и суперталентовани Марко Лазетић, док су на трећем мечу изгубили од Француске 1:2, што је било довољно за пласман.

Претходни текстМилан Јотановић у Кући славних
Следећи текстПоново велико признање ЕЛ, Црвена звезда опет организатор АНГТ турнира