Гранитна одбрана Црвене звезде донела победу у дербију

51

Чврсти, храбри и одлучни. Та три епитета најбоље могу описати игру кошаркаша Црвене звезде мтс. Они су имали обилату помоћ свог шестог играча чији је хук са трибина био извориште енергије црвено-белих. Црвена звезда је од почетка до краја контролисали дешавања на паркету, ослонили се на своју гранитну одбрану и на крају савладали Партизан резултатом 71:56.

Црвено-бели су од почетка наметнули ритам који њима одговара. Веома чврста одбрана изабраника Дејана Радоњића свела је Партизан на само осам поена у првој четвртини, а укупно 21 поен за полувреме (32:21).

Контрола ритма је била ту, Партизан је покушао да запрети серијом у другој половини треће четвртине. Међутим, реакција Црвене звезде је била силовита. Одбијен је налет вечитог ривала, а онда уследила и муњевита серија која је на нешто више од пет минута пре краја након тројке капитена Бранка Лазића донела и огроман 21 поен предности – 65:44.

Тимска игра је обележила овај меч, заједништво и спремност да један за другог учине све. Такав приступ донео је резултат и убедљиву победу која је Црвену звезду сада сместила на чело табеле АБА лиге. Први у екипи једнаких био је Лука Митровић који је меч завршио са 16 поена и седам скокова, уз огромну потрошњу и терет који је поднео на позицији центра. Сјајан је био Огњен Добрић који је меч завршио са 15 кошева, а Никола Калинић је убацио 12. Требало би истаћи и сјајан учинак Нејта Волтерса који је поред девет поена уписао и пет скокова и пет асистенција.

Овај меч остаће запамћен по феноменалној игри изабраника Дејана Радоњића, али и дебију Стефана Марковића у црвено-белом дресу који је одиграо неколико минута и добио огромне овације пуне дворане ”Александар Николић”.

Његов улазак у ритам ће бити веома важан јер Црвена звезда испред себе има убитачну недељу. Два гостовања у Шпанији су на програму у уторак (Виторија где је ривал Басконија) и четвртак где црвено-беле чека славни Реал Мадрид. Врло брзо и следе нови изазови у АБА лиги и поново у Евролиги. Црвена звезда је показала да је спремна!

Црвена звезда мтс – Партизан Нис 71:56 (15:8, 17:13, 15:19, 24:16)

Црвена звезда мтс: Волтерс 9 (5ск, 5ас), Давидовац, Митровић 16 (7ск), Лазић 3, Калинић 14 (5ас), Добрић 15 (6ск), Холинс 7, Симоновић, Ивановић 3, Кузмић 4, Цирбес.

Претходни текстРукометашице и даље победе, Бекамент славио на Бањици
Следећи текстГодина рекорда Армина Синанчевића