Нова победа! Црвено-бели бољи и од АСВЕЛ-а

75

Црвена звезда је у помоћ позвала шестог играча, он се одазвао и показао зашто је јединствен и најбољи на свету. На крилима феноменалне подршке пуне дворане ”Александар Николић” црвено-бели су савладали Асвел 73:67. На тај начин Црвена звезда мтс је уписала и четврту узастопну победу гледајући Евролигу и АБА лигу, а и четврту у девет одиграних кола најелитнијег европског такмичења.

Гранитна одбрана је била поново рецепт што ће рећи и поглед на семафор, али и невиђена енергија која се практично слила са трибина дворане на терен. Изабраници Дејана Радоњића су летели по терену, а хала се претворила у прави вулкан крајем треће четвртине и почетком четвтог периода. Тада је виђена праве ерупција и Звездина серија која је одлучила питање победника. Победа је могла бити и убедљивија, али је мањи пад концентрације утисао да противник значајно смањи разлику до краја, не и да угрози сигурну победу црвено-белих.

Бриљирао је Никола Калинић који је носио тим и у моментима када није било пуно расположених нападача. Он је био и најефикаснији актер утакмице са 22 поена. Сјајну енергију и далекометну паљбу у веома важним моментима донео је искусни Марко Симоновић који је меч завршио са шест поена, али и доприносом у одбрани који статистика крије. Меч је преломљен када су се придружили и остали, а први међу једнакима био је Никола Ивановић са убитачном серијом од две тројке од својих укупно 14 поена.

Кошаркаши Црвене звезде од почетка су практично упијали енергију са трибина. Фантастична и фанатична игра у одбрани црвено-белих креирала је ток утакмице. Асвел је јако тешко долазио до коша поред гранитне одбране црвено-белих, а креативна решења су се смењивала. У таквим околностима, уз изврсне минијатуре Николе Калинића, повратника у тим Николе Ивановића… Предност Звезде је само расла и након десет минута игре Асвел је остао на једноцифреном броју поена – 18:9.

Атрактивни поени Холинса завршили су прву четвртину, али је Звезда наставила у истом правцу. Капитен Лазић из одбојке, а затим и Лука Митровић из карактеристичног хорога донели су црвено-белима 13 поена предности – 22:9.

Међутим и Асвел је заиграо значајно агресивније, сјајне атлете француског представника одговорили су чврсто и црвено-белима је требало времена да се прилагоде. Серију 8:0 гостију прекинуо је сјајни Марко Симоновић тројком – 27:19.

Међутим, црвено-бели нису успели да одбију налет Асвела који је заиста играо јако добро, високи Фол је правио проблеме у рекету и скоку и Асвел је успео да се потпуно врати у резултатски егал – 33:32.

Тројка Окоба пробудила је публику која је почела још гласније да подржава изабранике Дејана Радоњића. Прубудила је и Николу Калинића који је преузео одговорност и везао поене када црвено-белима није ишло све од руке – 38:35. Ипак, видно је било да Звезди треба још расположених играча и тачно је то недостајало да се црвено-бели додатно одлепе. Стигла су два! Звездин шести играч са трибина, али и Огњен Добрић кога је разиграо Ивановић и који је после снажног закуцавања погодио и тројку. Уследила је тројка Николе Калинића и ерупција у дворани ”Александар Николић” (50:41). До краја четвртине Асвел је успео да смањи вођство црвено-белих (50:45).

Звезда је поново упалила све моторе. Гранитна одбрана, фуриозне контре и поени Ивановића, Холинса и као шлаг на торту тројка Марка Симоновића. Серија 7:0 и Звезда је на седам и по минута пре краја стекла 12 поена предности (57:45).

Покушао је Асвел да се врати, али је Никола Ивановић решио да га разоружа. Две узастопне тројке репрезентативца Црне Горе донеле су црвено-белима 15 поена предности (63:58). Уследио је мали пад концетрације у редовима Црвене звезде па је противник успео да значајно смањи разлику до краја, не и да угрози високо вођство.

Карневалска атмосфера се задржала до краја утакмице, а мисли су се полако усмеравале ка великом дербију који је на програму на истом месту у недељу од 19 часова. Подршка ће и тада бити важна, а утакмица против Асвела је најбољи доказ колико она значи!

Црвена звезда мтс – Асвел 73:67 (18:9, 15:23, 17:13, 23:22)

Црвена звезда мтс: Волтерс 4 (4ас), Ускоковић, Давидовац, Митровић 4 (4ск), Лазић 5, Калинић 22 (4ск), Добрић 8, Холинс 6 (5ск), Симоновић 6, Ивановић 14 (5ас), Кузмић 4 (9ск).

Претходни текстЗвездаши питају | Гелор Канга
Следећи текстНајава преноса и распоред утакмица млађих категорија