Војводина – Црвена звезда 1:2 (1:0)

52

Фудбалери Црвене звезде савладали су на гостовању у Новом Саду екипу Војводине након преокрета резултатом 2:1 у оквиру 16. кола националног шампионата. Изабраници Дејана Станковића су одиграли добар меч, у стрелце су се уписали Милан Павков и Александар Драговић и због тога мирно одлазе на репрезентативну паузу.

Војводина – Црвена звезда 1:2 (1:0)

Стадион: „Карађорђе“, Нови Сад.

Судија: Милош Милановић.

Стрелци: Топић у 30. минуту за Војводину, Павков у 52. и Драговић у 61. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Мркаић (Војводина), Родић (Црвена звезда)

Војводина: Н. Симић, Бјековић (од 28. Јеличић), Деветак, Стевановић, Ковачевић, Топић, Зукић, Буснић, В. Симић, Вукадиновић (Кабић), Мркаић (од 79. Бастајић).

Резерве: Вуклиш, Копитовић, Милетић, Јеличић, Нешковић, Новевски, Цуцин, Бастајић, Кабић.

Црвена звезда: Борјан, Гајић (од 46. Гобељић), Панков (од 46. Ераковић), Драговић, Родић, Саного, Станић (од 64. Петровић), Иванић, Катаи, Бен (од 46. Фалко), Павков (од 85. Крстичић).

Резерве: Гордић, Гобељић, Ераковић, Дегенек, Петровић, Крстичић, Срнић, Фалко, Живковић, Лазетић, Диони.

Уводних 15 минута првог дела игре протекли су доста мирно, а избраници Дејана Станковића су кроз пас игру покушавали да створе прилику за гол. У 16. минуту видели смо прво узбуђење, када је Родић одлично пробио по левом боку и ушао у казнени простор, покушао у ближи угао Симића, али је голман домаћих успео да одбрани ударац. Након само пет минута, у прилици се нашао и Иванић. Лопта се након гужве у казненом простору одбила до Иванића који је ударцем из прве пробао да доведе црвено-беле у вођство, али је гађао лево од гола.

Могли су и домаћи да дођу до предности у 26. минуту када је лотпа стигла до Мркаића који је са пет метара „пуцао“ поред леве стативе, али су то учинили четири минута касније када се Топић најбоље снашао у петерцу нашег тима. Напали су наши фудбалери након гола још директније, а Бен је био у прилици да већ у наредном нападу постигне гол, када је Родић центрирао са левог бока, а нападач са Комора пробао главом, али је Симић био довољно концентрисан. Наставили су да атакују на гол противника наши фудбалери, а и Павков је имао прилику да поравна резултат. Станић је након центаршута спустио главом до Павкова, а овај из прве пробао десном ногом, али је Ковачевић на гол-линији зауставио ударац. И Станић је био у прилици да доведе наш тим до изједначења пред сам крај полувремена. Након гужве у казненом простору, лопта се одбила до Станића који је са око 25 метара „волејем“ покушао да „матира“ Симића, али је статива спречила младог фудбалера да се упише у стрелце.

На старту другог полувремена, прву претњу голу ривала упутио је Катаи који је у 48. минуту из слободног ударца шутирао поред гола. Минут касније, лопта је завршила у мрежи Симића после ударца Павкова главом, али је после интервенције из ВАР собе – гол поништен, јер се претходно Катаи нашао у офсајду. Већ у следећем озбиљнијем нападу наши фудбалери стигли су до изједначења. Станић је упутио одличан центаршут у казнени простор, где је Павков био највиши на скоку, и у стилу најбољих светских нападача, снажним ударцем главом под пречку, довео наш тим до изједначења у 52. минуту.

Наставили су изабраници Дејана Станковића да притискају противника, а прилику да доведе наш тим до преокретаимао је Фалко у 59. минуту. Гобељић је одлично упослио италијанског фудбалера, а овај након одличног дриблинга „опалио“ ка голу у ближи угао, али је голман домаћина успео да заустави његов ударац. Већ у наредном минуту наши фудбалери стигли су до потпуног преокрета. Фалко је извео ударац из угла, Саного је одлично скочио и спустио лопту главом на петерац, где се нашао усамљени Александар Драговић ком није био тешко да лопту спроведе у мрежу. У наставку је виђена мало мирнија игра где су наши фудбалери потпуно контролисали дешавања на терену и убацивањима са стране покушавали да створе нову прилику за гол. Могао је Фалко у 86. минуту да осигура победу нашег тима, када је након доброг контра напада „избио“ сам испред голмана домаћих и „пуцао“, међутим, директно у Симића, па се резултат није променио до краја меча.

Претходни текстМаша Јанковић на списку репрезентације на старту одбране европске круне
Следећи текстПрви пораз Црвене звезде у сезони