Насловна Женска кошарка Маша Јанковић на списку репрезентације на старту одбране европске круне

Маша Јанковић на списку репрезентације на старту одбране европске круне

41

Женска кошаркашка репрезентација Србије званичну одбрану титуле првака Европе почиње нарене недеље, када стартују квалификације за Европско првенство 2023. године у Израелу и Словенији. На списку селекторке Марине Маљковић налази се наша Маша Јанковић.

Наша репрезентација налази се у групи са Бугарском и Хрватском, а у првом квалификационом прозору одиграће само једну утакмицу, у недељу 14.новембра у Забоку, против Хрватске. На списку селекторке Марине Маљковић налази се 15 играчица међу којима је и европски шампион, наша Маша Јанковић, које се у Београду окупљају у недељу 7. новембра у хотелу „Краун Плаза“, а тренираће у дворани „Визура“ Тошин бунар до пута у Хрватску. Уз Машу Јанковић на списку се налази и доскорашњи капитен Црвене звезде, сада чланица Мехелена, Ивана Катанић.

До краја квалификација играће се још два прозора – у новембру 2022. и фебруару 2023. године, када Србију очекује двомеч са Бугарском, односно дуел са Хрватском у Србији.

Чак 38 репрезентација бори се за 14 места на Еуробаскету 2023. године, где ће се наћи поред домаћина Израела и Словеније. Пласман ће из квалификација обезбедити десет репрезентација победника група, као и још четири најбоље другопласиране екипе.

Нашој репрезентацији и Маши желимо пуно успеха у предстојећој утакмици.

Претходни текстОмладинци прекидима до победе
Следећи текстВојводина – Црвена звезда 1:2 (1:0)