Рутински тријумф Црвене звезде у Задру

22

Црвена звезда мтс је остварила и трећи узастопни тријумф. Црвено-бели су до нове победе у АБА лиги дошли на веома сигуран начин и то на неугодном гостовању у Задру – 73:83.

Након феноменалног издања против Панатинаикоса у дворани ’’Александар Николић’’ изабраници Дејана Радоњића су били видно мотивисани да дођу до новог тријумфа у регионалном такмичењу и то им је пошло за руком без већих проблема. Практично од почетка до краја Црвена звезда је контролисала ритам утакмице, а у трећој четвртини и дефинитивно преломила меч.

Баш тада је виђена серија од четири тројке у кратком року. Две је погодио Остин Холинс и наградио се за велику борбеност које се најбоље огледало бацањем на паркет на 18 поена предности за своју екипу. Такође, Нејт Волтерс и Дејан Давидовац су погодили преостале две тројке и практично је свако питање победника отклоњено.

Епитет играча утакмице поделиће Нејт Волтерс и Никола Калинић који су меч завршили са идентичним индексом 23. Волтерс је забележио дабл-дабл учинак са 14 поена и 10 асистенција. Калинић је меч завршио са 13 кошева и пет асистенција. Ипак, најбоље о сјајном тимском учинку Црвене звезде сведочи податак да је имала чак петорицу двоцифрених играча, поред већ поменутих десет и више поена постигли су – Огњен Кузмић (14), Лука Митровић (11) и Остин Холинс (10).

Црвено-бели су отворили меч веома добро. Чврстом одбраном и паметним решењима у нападу који су доносили прегршт лаких поена на обручу изабраници тренера Радоњића су у раној фази стекли двоцифрену предност – 16:6. Мотивисани ривал је ипак успео да се врати, уз помоћ доброг шута за три, али и нешто слабије игре Црвене звезде у наставку – 18:18.

Серија ривала наставила се и у другом периоду и Задар је стекао пет поена предности – 23:18. Ипак, реакција црвено-белих је била жестока. Црвено-бели су заиграли фантастично, капитен Бранко Лазић је убацио две тројке у кратком року, изврсне роле имали су Лука Митровић и Нејт Волтерс и серија 13:0 је одвојила црвено-беле (23:31).

Предност је без већих проблема задржана и до полувремена – 37:43.

Почетак треће четвртине донео је испоставиће се и можда пресудну разлику. Црвено-бели су тај период игре отворили серијом 11:2 и стекли 15 поена предности (54:39). Пробао је да одговори Задар, али су тај покушај ривала лако осујетили Остин Холинс, Нејт Волтерс и Дејан Давидовац са три узастопне тројке и Звезда је у експресном року стекла 17 поена предности – 46:63.

Питање победника је тада у потпуности разрешено. Остатак посла за црвено-беле је био практично рутина и њихово високо вођство није било угрожено. Додатан бенефит је и распоређена минутажа пред жестоке окршаје у Београду наредне недеље када Црвеној звезди гостују Асвел (четвртак), а затим и Партизан (недеља).

Задар – Црвена звезда мтс 62:78 (18:18, 19:25, 15:25, 10:10)

Црвена звезда мтс: Лазаревић 3, Волтерс 14 (10ас), Ускоковић, Давидовац 3, Митровић 11 (6ск), Лазић 6, Калинић 13, Добрић 5, Холинс 10 (5ск), Симоновић 3, Кузмић 14 (4ск).

Претходни текстДраговић: Срнић предосетио гол
Следећи текстЗвезда убедљива у дербију против Партизана