Омладинци прекидима до победе

33

Јуниори Црвене звезде савладали су Младост из Лучана у оквиру 13. кола Омладинске лиге Србије са 2:1. Изабраници Марка Неђића су били бољи ривал током читавих 90 минута и на крају заслужено забележили десету победу ове сезоне. Прецизни за наш тим на данашњем сусрету су били Павле Огњеновић из слободног ударца и Мирко Николашевић са беле тачке.

Црвена звезда – Младост 2:1 (1:1)

Судија: Милан Стефановић.

Стрелци: Огњеновић у 27. и Николашевић у 86. минуту (из једанаестерца) за Црвену звезду, а Јојић у 33. минуту за Младост.

Жути картони: Стојановић, Лечић, Николашевић (Црвена звезда), Јојић, Дивац (Младост).

Црвена звезда: Борјан, Мимовић, Лећић, Мелентијевић, Марић (од 46. Голдин), Пантић, Огњеновић (од 75. Бошковић), Стојановић, Бранковић (од 82. Пиргић), Ракић (од 75. Јанковић), Николашевић (од 90. Ђурић).

Младост: Матијашевић, Радовановић, Ђерковић, Митровић (од 76. Дивац), Јојић, Пеливановић (од 70. Прибаковић), Максимовић, Перовић, Обућина, Стојановић (од 51. Станисављевић), Величковић.

Промешао је карте за овај дуел шеф стручног штаба нашег тима Марко Неђић услед бројних кадровских проблема. Кренули су офанзивно црвено-бели од старта меча, а већ је у првом минуту пробио Мимовић по десном боку и убацио лопту у казнени простор за Ракића који се није снашао на прави начин. Наставили су наши јуниори да нападају гол ривала углавном преко изузетно расположеног Уроша Бранковића. Покушавали су фудбалери нашег тима из прекида и корнера да дођу до поготка у неколико наврата, али су се гостујући фудбалери добро и организовано бранили. Играо се 27. минуту када је наш тим дошао у предност сјајним поготком Павла Огњеновића из слободног ударца. Гађао је везни фудбалер, лопта је закачила живи зид и променила смер, на кривој нози се нашао Матијашевић, а Црвена звезда је дошла до резултатске предности. Иако су наши фудбалери били бољи ривал и имали већи посед, успела је Младост да изједначи резултат у 33. минуту, а стрелац за тим из Лучана био је Никола Јојић.

Одмах на старту другог полувремена су запретили наши фудбалери, када је центрирао Николашевић из слободног ударца, лопта је стигла до Огњеновића на другу стативу који је шутирао без оклевања, али није био прецизан. Сјајно је пробио по десном боку Николашевић у 61. минуту и упутио снажан ударац, али је Матијашевић добро скратио угао и крајњим напорима скренуо лопту у корнер. Одмах након ударца из угла и гужве у казненом простору шутирао је Лечић са ивице шеснаестерца, али је лопта отишла преко гола.

Покушао је Бранковић ударцем са дистанце у 70. минуту, а чувар мреже екипе из Лучана је поново уз крајње напоре зауставио овај покушај Звездине десетке. Поново је наш тим запретио после корнера који је упутио Бранковић у казнени простор. Лечић је гађао главом, а после гужве у казненм простору лопта је прошла тик поред леве стативе гола Матијашевића. У 85. минуту након центаршута Бошковића из слободног ударца шутирао је Пиргић, лопта је погодила у руку Перовића, а Милан Стефановић је показао на белу тачку. Одговорност је преузео Мирко Николашевић и веома прецизним ударцем са једанаест метара донео предност нашем тиму, чиме је постављен и коначан резултат на данашњем мечу, иако је и Ђурић могао у надокнади да се упише у стрелце и тиме зачини свој дебитантски наступ за нашу омладинску селекцију.

Претходни текстЗвездине фудбалерке славиле на гостовању против Војводине
Следећи текстМаша Јанковић на списку репрезентације на старту одбране европске круне