Звездини картинг возачи на Светском Гранд финалу

106

Ове године, Бахреин је земља у којој ће се одржати „Светско Гранд финале“ у картингу где долазе само најбољи такмичари из целог света, који су својим резултатима у овој такмичарској сезони обезбедили тикет за ово такмичење.

Оно што је битно је да ће Србија имати чак три такмичара и то сва три из АКСК Црвена звезда и тиме су исписали историју јер до сада нико у нашој земљи није остварио такав успех.

Звездаши који ће нас представљати у Бахреину на Гранд финалу од 11. до 18.12.2021. су Давид Матлак у класи Ротакс микро макс, Андреј Петровић у класи Ротакс сениор макс и Никола Тошић Ротакс ДД2 класи.

Један од оних који је такође заслужан за овај успех је и наш прослављени аутомобилиста Александар Тошић који је уједно и селектор картинг репрезентације Србије.

– Ништа у животу није случајно, наручито ако после три деценије активног бављења ауто тркама и свих титула и трофеја који су освојени дође идеја да радим са најмлађима и пренесем своје искуство је почела од мог сина Николе који је изразио жељу да се опроба у картингу још 2013. године као клинац од 8 година. Временом сам окупљао талентоване звездаше узраста од 9-16 година и напорним радом кроз домаће и европске трке дошао у ситуацију да пошаљем три најбржа картингаша из Србије на предстојеће Светско првенство, који ће бранити боје Србије. Само учешће на тако великом такмичењу је успех. Како за мене, као председника клуба, тако и за моју Црвену звезду, СД Црвена звезда и све што се деси тамо остаће записано у историји. Једно је сигурно да у Бахреину нећемо само попуњавати списак најбољих такмичара света, желимо и резултате, рекао је Тошић.

Претходни текстКарте за Раднички у продаји на Маракани
Следећи текстЗвезда ТВ | Косово је део нас